palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Talaj-Élet-Élelem alkotói pályázat

ecolinstAz Ökológiai Intézet Alapítvány pályázatot hirdet Talaj-Élet-Élelem címmel. 2015-ben a Talajok Nemzetközi Évében számos rendezvény hívta fel a figyelmet arra, hogy a növekvő emberiség létszáma és a termőtalajok rohamos pusztulása már a közeljövőben is súlyos élelemhiányhoz vezethet. A talajok védelme, a talajmegújító eljárások ismereteinek terjesztése ezért olyan kihívás, melyre mindenféle módon érdemes felhívni a figyelmet.

Határidő: 2016. február 19.

Olyan pályázati anyagok benyújtását várjuk, melyek földfestékek, természetes anyagok felhasználásával készültek. Alkalmazható technikák: rajzolás, festés, nyomtatás, hengerezés, kaparás, festékszórás, elmosás/kenés, karcolás. Ajánlott természetes kötőanyagok: akvarellfestés mézgával, pasztellkréta földfestékkel és mézgával, mészkazein, nátrium kazein, tojástempera. Javasolt felületek: minimum A/3-as lap, vagy természetes felületek (pl. fa, kéreg, stb.), kerámia, stb.
Kérjük a pályázókat, hogy alkotásaikhoz mellékeljék min. 5 sorban, hogy alkotásukkal milyen üzenetet kívánnak a talaj szerepe és védelme érdekében a látogatók számára üzenni.

Az alkotói szándékot műhelymunka szervezésével és földfestékek biztosításával kívánjuk segíteni. 2016. február 8-án (hétfőn) 15-19 óra között az Ökológiai Intézetbe (Miskolc, Kossuth utca 13. 1 emelet) várjuk az alkotói pályázatot benyújtani kívánókat (diákokat, fiatalokat, pedagógusokat, felnőtteket). Az ajánlott alapanyagok, témák bemutatásán túl lehetőséget adunk a helybeni alkotásra is. A műhelymunkára az elérhetőségeik megadásával előzetes jelentkezés szükséges: fnzs@ecolinst.hu.

Az alkotói pályázatok beérkezésének határideje: 2016. február 19. 10 óra.
Helye: Ökológiai Intézet Alapítvány, Miskolc, Kossuth utca 13.
Díjazás: 1-3 helyezett kreatív csomagot kap és további 6 pályázóval közösen, március hónapban földfesték lelőhelyekre szervezett tanulmányúton vehet részt.
A kiemelt pályázatok a miskolci Herman Ottó Múzeum Pannon-tenger kiállító épületében 2016. február 22-29 között, az Éltető Talaj c. kiállítás kibővítéseként tekinthetőek meg.
A benyújtott pályázatokat az Alapítvány nem adja vissza, szemléletformáló tevékenységéhez a későbbiekben hasznosítja.

További információ:
F. Nagy Zsuzsanna
Ökológiai Intézet Alapítvány
fnzs@ecolinst.hu
70/600-2852