palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Talent Tour képzőművészeti pályázat

bakelit pályázatA Bakelit Multi Art Center képzőművészeti pályázatot hirdet autodidakta és diplomás művészek számára. A pályázat célja, hogy segítse a tehetséges alkotók előrelépését, valamint bemutatkozási lehetőséget nyújtson számukra. Ehhez biztosít külső partnerhelyszíneket Budapesten és a nagyobb vidéki városokban egy éven keresztül.

A pályázat egész évben várja a jelentkezőket, s negyedévente kerül alkalom az alkotások átadására.

A tavaszi turnus leadási határideje: 2014. április 22.

A kiállítandó műveket pályázat keretén belül független szakmai zsűri válogatja ki.

Pályázati feltételek:

A pályázaton indulhat minden 18. életévét betöltött alkotó, aki az alkotótevékenységét nem megélhetésként, hivatásszerűen gyakorolja.

A pályázatokat festészet (olaj, tempera, gouache, és akril technikákkal készített alkotások) valamint egy összevont, a grafikák (sokszorosított- és egyedi grafika – akvarell, pasztell, szabadkézi rajz és fotó alapú képzőművészeti technikák; digitális grafika) számára fenntartott kategóriában várjuk.

Témabeli megkötés nincs!

Méretbeli megkötés: az alkotások mérete maximum 100 cm x 70 cm lehet.

Egy sorozat egy alkotásnak minősül, ami maximum 3 műből állhat. (A zsűri fenntartja a sorozatok megbontásának jogát.)

A pályázat beadásának módja:

Pályázni Március 26-tól lehet a www.thetalent.hu oldalon, az online jelentkezési lap kitöltésével.

A kiállítandó műveket a kiállítás helyszínén (Bakelit Multi Art Center Budapest 1095 Soroksári út 164., 18-as épület) személyesen fogadjuk az alábbi időpontokban:

Április 23. 14:00 – 20:00 / Április 24. 14:00 – 20:00 / Április 25. 14:00 – 20:00

Az ettől eltérő időpontokban nincs lehetőség a pályázatok beadására!

(Ha nem a művek alkotója adja le a pályaműveket, a leadó nevére szóló meghatalmazás szükséges! A meghatalmazáson szerepeljen a meghatalmazó neve (pályázó), lakcíme, személyigazolvány száma, elektronikus és telefonos elérhetősége, valamint a meghatalmazott neve és személyének azonosítására alkalmas igazolványának száma, és 2 tanú.)

 talent tour

A pályázat egyéb feltételei:

A benyújtott pályaműveket kizárólag kiállításra kész állapotban tudjuk befogadni. (festmények: stabilan bekeretezve, kialakított dupla- vagy központosított akasztóval ellátva; grafikák: stabilan bekeretezve, paszpartuzva, üveglap mögött, dupla- vagy központosított akasztóval ellátva). A klipsz keret nem elfogadott!

Kérjük az alkotó nevét és a mű címét a pályamű hátoldalára feljegyezni. Azon műveket, amelyek nem a leírt módon kerülnek behozatalra, nem áll módunkban elfogadni.

A zsűrizésre 2014. április 28-án kerül sor, melynek eredményét április 30-án tesszük közzé a www.thetalent.hu oldalon.

Azon alkotásokat, amelyeket nem válogat be a zsűri a kiállításra, az alkotónak el kell szállítania. A művek az alábbi időpontokban vehetőek át:

2014. Május 8. 14:00 – 20:00/ Május 9. 14.00 – 20:00  / Május 16. 14:00 – 20:00

Amennyiben a fenti időpontokban nem veszik át az alkotásokat, a pályázat kiírója 100,- Ft + áfa / nap /mű, tárolási díjat számít fel. Ha nem az alkotó veszi át a művet személyesen, akkor a megbízott átvevőnek a nevére szóló meghatalmazással kell rendelkeznie (a meghatalmazáson ugyanazoknak az információknak kell szerepelnie, ami már fentebb felsorolásra került).

Az alkotások 2014. június 1-től tekinthetőek meg különböző kulturális befogadó terekben, mint művelődési házak, könyvtárak, kultur-vendéglátóhelyek. Helyszíneink lesznek többek között a DZZS Bár!, Híradó Kávéház, Mika Tivadar Mulató, Púder Bárszínház, Savoya Bevásárlóközpont

A további helyszínek listáját és elérhetőségeit a www.thetalent.hu oldalon folyamatosan teszünk közzé a kiállítás során.

Az alkotások az egy év során hazavihetőek a gyűjteményből, előzetes egyeztetést követően.

Regisztrációs díj:

  • I.   6.000,- Ft 2 db kép esetében. Minden további alkotás 1.500 Ft
  • II. 10.000,- Ft 5 db kép esetében. Minden további alkotás 1.500 Ft (a regisztrációs díj az egy éven keresztüli szállítási költségek, a szakmai zsűri díjának, a kiállítással kapcsolatos PR költségek fedezetéül szolgál)

A regisztrációs díj a helyszínen, a pályázati anyagok beadásakor fizetendő. A regisztrációs díjat nem áll módunkban visszatéríteni abban az esetben sem, ha a Pályázó egyetlen munkája sem kerül beválogatásra a zsűri által. Számla igényt a regisztrációs lapon előre kérjük jelezni, számlázási név és cím, valamint adószám pontos megadásával. A számlát az adott tárgyhónap végén postázzuk.

A független zsűri a szakma legjelentősebb képviselőinek tagjai:Atlasz Gábor festőművész és Dr. Matits Ferenc művészettörténész.

INFORMÁCIÓ: Fazekas Tímea

Mobil: 06 30 610 55 59

E-mail: timea.fazekas@bakelitstudio.hu

Bakelit Multi Art Center, 1095 Budapest Soroksári út 164. 18-as épület.