palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Talentométer tehetségkutató pályázat

Vajon tehetség vagy szerencse kérdése betörni a zenei életbe? – tettük fel a kérdést egy évvel ezelőtt, mikor első alkalommal hirdettük meg a Szerencsejáték Zrt.-vel karöltve a Talentométer tehetségkutatót. 2011-ben rengeteg, szám szerint 647 zenekar mutatkozhatott be honlapunkon és mintegy 100 előadó bizonyíthatott az A38 Hajó színpadán is. Most ismét itt a lehetőség, hogy megmutassátok magatokat! Március 31-ig hat műfajban (pop-rock, metál, elektronikus/live act, világzene/népzene, hiphop/reggae/ska és dzsessz) várjuk a nevezéseket, a tehetségesek és szerencsések pedig újra ráléphetnek a világot jelentő deszkákra.

HOGYAN NEVEZHETSZ?

A nevezéshez először is regisztrálnod kell. Ez azért fontos, mert a regisztrációval és a nevezéssel együtt igazolod, hogy te képviseled az általad nevezett fellépőt. Fontos, hogy regisztráció és nevezés előtt elolvasd a jogi feltételeket, mert így a későbbiekben sok félreértést kerülhetünk el.

A nevezéshez a jelentkező zenekaroktól, előadóktól biográfiát (tagok, elérhetőségek, rövid történet, fotót) valamint három darab saját szerzeményt tartalmazó hangfelvételt várunk, amiket a nevezéssel együtt lehet feltölteni az e célra szolgáló online felületen. Amennyiben a zsűri úgy ítéli meg, egyes előadókat átsorolhat más kategóriába.

A regisztráció és nevezés után emailt kapsz, amiben részletesen leírjuk a teendőket.

A Talentométer 2011 során már döntőbe jutott zenekarok ismételt nevezését nem tudjuk elfogadni!

VAN-E NEVEZÉSI DÍJ? Nevezési díj nincs, csak tehetség kell, és némi szerencse!

MEDDIG NEVEZHETSZ (meghosszabbított határidő)? 2012. április 09-ig. E dátum után nem lehet regisztrálni, és nevezni sem.

MI TÖRTÉNIK A NEVEZÉS UTÁN? A nevezési időszak után kezdődik az „igazi” tehetségkutató. Első körben „selejtezőket” tartunk, amely során szakmai zsűri és értő közönség választja ki a műfajonként 10-10 fellépőt, amelyek/akik a május elején induló és június közepéig tartó élő koncertek (az elődöntők és a döntő) során bizonyíthatnak.

VAN-E KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS? Igen, van. A közönség a talentometer.hu honlapon április 22-ig szavazhat az általa továbbjutásra érdemesnek tartott fellépőre. Ez azért fontos, mert minden műfajból egy fellépőt a közönség juttathat be az elődöntőbe: azt, amelyikre a legtöbb közönségszavazat érkezett. Ha a legtöbb közönségszavazatot kapott fellépőt a zsűri is beválogatja az elődöntőbe, akkor automatikusan az utána következő legtöbb szavazatot kapott fellépő jut tovább. Szavazni érvényes email-cím megadásával lehet.

MI TÖRTÉNIK AZ ELŐ- ÉS KÖZÉPDÖNTŐKBEN? Az elődöntők május elejétől június közepéig zajlanak. Ezek élő koncertek lesznek az A38 Hajón, vasárnap délutánonként. Minden héten egy-egy műfaj 10-10 előadója mutatkozik be, kb. 20 perces koncerttel. A koncertek háromtagú zsűri és nagyszámú közönség előtt zajlanak. Az elődöntőkből hetente 2 fellépő jut tovább a döntőbe, 1 a zsűri javaslata, 1 pedig a közönség szavazatai alapján. A döntőbe tehát műfajonként összesen 2-2 fellépő kerül be.

MIKOR LESZ A DÖNTŐ ÉS MIK A DÍJAK? A döntő június 17-én lesz. Ezen a műfajonként továbbjutott 2-2 (tehát összesen 12) fellépő mutatkozik be. A döntőbe jutottakra értékes szakmai díjak és nyeremények, tévéfelvétel, klipforgatás, stúdióidő, koncertturné és egyéb lehetőségek várnak.

 

Bővebben: http://www.talentometer.hu/