palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Talentum Akadémiai díj

Talentum Művészeti díjA MTA és a Közép-Európai Tehetségkutató Alapítvány Kuratóriuma 2010. évre pályázatot hirdet:  a természettudományok, élettudományok  és társadalomtudományok területén, fiatal tudósok, kutatók, szakemberek szellemi kreativitásának elősegítésére, kimagasló tudományos teljesítmények elismerésére.

A Talentum Díjat egyenként 20.000 EURO értékben a Kuratórium a három különböző tudományterületen egy-egy fő részére adja.

A Talentum Díj elnyerésére kutatási-, fejlesztési-, tudományos eredményekkel, illetve megvalósítás alatt álló projektekkel lehet pályázni.

A Talentum Díj elnyerésére az a magyar állampolgár pályázhat, aki a pályázatban megjelölt benyújtási határidő időpontjáig 35. életévét még nem töltötte be. A díj odaítélésekor a képesítés, vagy elért tudományos fokozat nem szempont.

Beadási határidő: 2010. október 25.

A pályázat elbírálását a Közép-Európai Tehetségkutató Alapítvány Kuratóriuma által kijelölt tudományos Döntőbizottság végzi. A Döntőbizottság előterjesztése alapján a végső döntést a Közép-Európai Tehetségkutató Alapítvány Kuratóriuma hozza. Döntésével szemben fellebbezésnek helye nincs. A döntést az Akadémiai Értesítőben közzé tesszük.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

  • pontosan kitöltött űrlap
  • önéletrajz
  • két Akadémikus ajánlása

Letölthető dokumentum

Pályázati lap

A pályázati űrlap elérhető az Interneten az MTA web szerverén (http://www.mta.hu) valamint az Alapítvány szerverén.

A pályázatot 1 eredeti és 3 másolt példányban, amelyből 1 példány fűzetlen, kizárólag postai úton (postabélyegzővel igazolhatóan feladni legkésőbb 2010. október 25-én 24 óráig, a borítékon a tudományág feltüntetésével, levélcím: „Közép-Európai Tehetségkutató Alapítvány – Talentum Díj -2010”, 1024 Budapest, Lövőház u. 2-6.) kell eljuttatni az Alapítvány címére. Az elfogadásról illetve elutasításról a pályázókat levélben értesítjük.

A nyertes pályázók díjának átadására 2011. február 13-án kerül sor.

Bővebb információ:
Közép-Európai
Tehetségkutató Alapítvány
Szénási Andrea
1024 Budapest, Lövőház u. 2-6.
1276 Budapest Pf. 79.
Tel: 345-8038
Fax: 345-8039
E-mail: info@talentum-ceta.hu

Forrás: http://www.talentum-ceta.hu