palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Támogatjuk a családot rajzpályázat

A „Támogatjuk a Családot” Program a Dr. Oetker Magyarország Kft. társadalmi célú programja, mellyel célja hogy felhívja a közösségek figyelmét a család, mint egység, jelentőségére, és mindazokra, akik számára a család egy kicsit mást jelent.

Kiíró: Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pályázat érdekeltségi köre: óvodák, általános iskolák, rajzpályázat rászoruló gyermekekért – ORSZÁGOS

Téma: „Támogatjuk a családot”

Rajzpályázat: „Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekeknek vagy családoknak!”

Határidő: 2012. december 14.

A Dr. Oetker értékrendjében a család kiemelt szerepet kap. Ez nemcsak a családi otthon melegét édesítő termékeiben jut kifejezésre, hanem áthatja a cég működésének mindennapjait éppúgy, mint azokat a tevékenységeit, amelyekkel a minket körülvevő világ jelenségeire figyel oda.

A Dr. Oetker felelősséget érez, hogy a családok létét és fennmaradását támogassa, ezért indította útjára a „Támogatjuk a családot” programot, mellyel évek óta segíti az SOS Gyermekfalvak lakóit, és melybe meghívja a magyarországi óvodák és általános iskolák tágabb közösségeit is.

2012-ben, immár második alkalommal, osztja meg a Dr. Oetker gondolatait, értékeit Magyarország közösségeivel, és hív mindenkit összefogásra. Karácsony alkalmából azokra a gyermekekre és családokra szeretné a közösségek figyelmét fordítani, akik számára a család egy kicsit mást is jelent.

A „Támogatjuk a családot” Program keretében, a Dr. Oetker országos Rajzpályázatot hirdet óvodák és általános iskolák részére

„Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok számára!” címmel.

A Rajzpályázat fődíja 1.000.000.- Ft melyet a Pályázó intézmények egyike nyer meg a Támogatjuk a családot Program zsűrijének véleménye és az online leadott közösségi szavazatok alapján!

A pályázat nemcsak a SOS Gyermekfalvak lakói részére szolgál meglepetéssel, hanem a rajzok beküldői is elismerésben részesülnek! Részletes információk a Pályázati kiírásban, és a www.tamogatjukacsaladot.hu/palyazat oldalon találhatók.

 Résztvevők köre

A pályázaton kizárólag magyarországi óvodák és általános iskolák, illetve, ezek támogató alapítványai vehetnek részt. Egyéni, azaz természetes személy által készített és beadott, pályázatot nem áll módunkban befogadni.

Amennyiben az Iskola nem rendelkezik alapítvánnyal, úgy kérjük, hogy ezt a pályázat készítésekor a megfelelő rovatban jelezzék.

Jelen pályázat 2 csoportosításban és összesen 4 kategóriában kerül meghirdetésre:

 1. Korcsoport szerint
 1. Óvodás korúak
 2. Általános iskola alsó tagozatosok
 3. Általános iskola felső tagozatosok

 • Egyéni és közösségi

 

A pályázat lebonyolítása

A pályázók egy zárt online pályázati rendszer áll a Pályázók rendelkezésére a pályázat elkészítéséhez, ami a www.tamogatjukacsaladot.hu oldalról regisztrációt követően érhető el.

A jelentkezés lépései

 1. Az intézményt a kapcsolattartó regisztrálja a www.tamogatjukacsaladot.hu weboldal Pályázat oldalán, a Pályázat gomb, majd a Regisztráció gomb megnyomását követően, a kért adatok megadásával. A kapcsolattartó a regisztrációval elfogadja a Pályázat szabályzatát, melyet a regisztrációkor elolvashat.
 1. FIGYELEM! Amennyiben nem érkezik meg a Pályázati rendszer válasz emailje, kérjük jelezze a tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu email-címen. (Kérjük, ügyeljenek arra, hogy ennek leggyakoribb oka a gépelési hiba, azaz az email-címet vagy a jelszót gépelték el.)

 • A 2011-ben regisztrált intézmények a már meglévő azonosítójuk és jelszavuk használatával a Pályázat gomb, majd a Belépés gombra kattintva léphetnek be az online rendszerbe.
 • Az óvoda és/vagy általános iskola, és/vagy a támogató alapítványának vezetője, és/vagy ezen intézmények bármelyikének kapcsolattartója, a Pályázati rendszer által kért, az intézményekre vonatkozó adatok feltöltését követően az elkészített pályázati anyagokat, azaz a „Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!” témában, az intézmény óvodásai/diákjai által készített, rajzokat online feltölti a rendszerbe.

 

 1.  A pályázati anyag kizárólag az oktatási intézmény jelenlegi és leendő saját tanítványaira vonatkozhat, más intézményekbe járók a pályázatból kizártak.
 2. Az elektronikus pályázathoz a Pályázónak, az online rendszeren belül, az ott található útmutatás alapján, csatolnia kell legalább 25db gyermekrajzot, a „Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!” témakörben. A „Támogatjuk a családot” Program működtetője, a Dr. Oetker, fontosnak tartja, hogy a teljes pályázat a közösségek összefogásán alapuljon, továbbá hogy a gyerekek a karácsonyi készülés időszakában gondolkodhassanak el arról, hogy milyen jó érzés családban élni, másokat ajándékkal meglepni.

 • Az online kitöltött pályázatot a rendszeren belül legkésőbb 2012. december 14-ig „elküldi” – az „Mentés” gomb megnyomásával.
 • Legkésőbb 2012. december 20-dikai postai bélyegzővel ellátva 1db eredeti példányban a Pályázati jelentkezési lapot, az online pályázati rendszer tájékoztatása alapján, az összefoglaló pályázati adatlappal együtt a Dr. Oetker Magyarország Kft. részére nyomtatott formában postai úton elküldi a lent megadott postai címre.

Letölthető dokumentum

Palyazati kiiras_Tamogatjuk_a_csaladot_2012

 

 Rajzverseny díjazása

A „Támogatjuk a családot” program rajzversenyében egyéni és közösségi díjak kerülnek kiosztásra.

A beérkezett rajzok egyéni elbírálás korosztályonként tört

A beérkezett rajzok két úton részesülnek díjazásban:

 • a „Támogatjuk a családot” Program zsűrije dönt a díjakról,
 • közönségdíjak kerülnek átadásra.

A Rajzverseny résztvevői korcsoportonként az alábbi elbírálásban és díjakban részesülnek:

A Rajzverseny résztvevői korcsoportonként az alábbi elbírálásban és díjakban részesülnek:

I. helyezett II. helyezett III. helyezett
Óvodás Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján
Általános iskola alsó tagozatos Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján
Általános iskola felső tagozatos Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján
Közösségi dí FŐDÍJ: bruttó 1.000.000.- Ft

További díjak: bruttó 250.000.-Ft

(melyben mindösszesen 4 intézmény részesülhet)

 Online szavazás

A rajzversenyen beküldött munkák a www.tamogatjukacsaladot.hu oldal Galériájában kerülnek kiállításra, ahol regisztrációt követően lehet szavazni 2013. január 14. éjfélig.

A www.tamogatjukacsaladot.hu oldalról elérhető online Galériában a feltöltéstől, valamint a Pályázó jóváhagyásától, kezdve megtekinthetők a beérkezett rajzok.

Szavazni azonban csak 2012. December 15. és 2013. január 14. között lehet azokra, egy egyszerű regisztrációt követően, szavazni.

Javasoljuk a Pályázóknak, hogy mozgósítsák az iskola diákságát, a szülőket és ismerősöket, hogy mindenki (ne csak a rajzokat készítő gyerekek és családjuk!) szavazzon az iskola pályázati anyagára.

Az oldal lehetővé teszi, hogy a Pályázók és szavazóik napról napra figyelemmel kísérjék a szavazás állását, és aktivizálják a környezetüket is. A tét nagy, ezért érdemes összefogni!

A Pályázat leadása

Az online pályázati csomagnak tartalmaznia kell:

Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad

Online rendszerben (www.tamogatjukacsaladot.hu) feltöltött adatok és legalább 25db gyermekrajz

„Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!” témában.

Amennyiben az online rendszer használata bármilyen okból nehézséget jelent, kérjük, jelezze a tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu email-címen.

A postai úton beküldött pályázati csomagnak tartalmaznia kell: Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad. A rajzokat nem kell postai úton elküldeni! (Így kiállítást, akár háziversenyt is, rendezhetnek az intézmények a munkákból.)

Formai követelmények:

 • A Pályázati jelentkezési lap nyomtatott verziójának minden oldalát szignóval és pecséttel kell ellátni!
 • A pályázati anyag kizárólag a megadott formátumokban érvényes.
 • A feltöltött rajzoknak legalább közepes, azaz 5 megapixel felbontásúnak, jpg formátumúnak kell lenniük.

Pályázati naptár

(figyelembe véve a téli szünet időpontját)

Pályázati periódus: 2012. október 24 – december 14.

Beküldési határidő: 2012. december 20. (Az ezt követően postára adott pályázatok érvénytelenek! Az online feltöltés 2012. december 14. 24.00-ig lehetséges)

Hiánypótlás: 2012. december 21- 2012. január 7. (Azok a pályázók, akiknek december 20-ig postára adott, és/vagy feltöltött pályázatuk van, de abban az elbírálás során hiányokat tapasztaltunk, ezen a 3 munkanapon pótolhatják a hiányokat)

Online szavazás: 2012. december 15 – 2013. január 14.

Elbírálás: 2013. január 15 – 31.

Eredményhirdetés: 2013. január 31.

Díjak eljuttatása: 2013. január 31 – március 5.

Fődíj és további intézményi díjak átadása: a Nyertes intézménnyel egyeztetett időpontban és módon

Pályázat elérhetőségei

A Pályázati jelentkezési lapot az alábbi címre kell eljuttatni:

A Pályázati jelentkezési lapot postai úton nyomtatott az alábbi címre kell eljuttatni.

Kérjük, a borítékra írják rá: „Támogatjuk a családot” Program

Cím: Dr. Oetker Magyarország Kft., 1016 Budapest, Mészáros utca 58 / b

További információ: www.tamogatjukacsaladot.hu és tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu

Technikai támogatás (webmester): help@tamogatjukacsaladot.hu