palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

TÁMOP projektek fenntartási kötelezettségeinek tervezése pályázat

Fenntartás – Fenntarthatóság: „TÁMOP projektek fenntartási kötelezettségeinek tervezése” felkészítő programon történő részvételi felhívás. A Budapesti Művelődési Központ felkészítő programot kínál olyan közművelődési intézményeknek, illetve közművelődési feladatot ellátó szervezeteknek, amelyek az elmúlt években európai uniós forrásból fejlesztési programot valósítottak meg, vagy jelenleg is bonyolítanak és abban fenntartási kötelezettséget vállaltak. A felkészítő program szakértői segítséget nyújt a fenntarthatósági vállalások kiszámíthatóbb finanszírozásához, új források bevonásához, valamint az ügyfelekkel való kapcsolat fejlesztéséhez.

A felhívás innen tölthető le>>>

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2012. január 31.

A program háttere: valamennyi EU-s felhívásra pályázó számos vállalást tett a projekttervezéskor és pályázatíráskor, amely a végrehajtott fejlesztések fenntarthatóvá tételére vonatkozott. Ezek a fenntartási vállalások a következő években rónak terhet a pályázókra. Már ma is tapasztaljuk, hogy számos sikeresen lebonyolított pályázati program küszködik a fenntartás nehézségeivel. A fenntartási időszakot most kezdik a TÁMOP 3.2.3/08 konstrukció nyertesei, de egy-két év múlva már a TÁMOP 3.2.3/09, illetve 3.2.11-es konstrukciók keretében nyertesek is ezzel a problémával fognak szembesülni.

A felkészítő program felépítése:

  1. Jelentkezés (2012. január) – A felhívás mellékletében szereplő jelentkezési lap és diagnosztikus kérdőív kitöltése és beküldésével
  2. Kiválasztás – a beküldött dokumentumok szakértői elemzése alapján kerül kiválasztásra az a 10-15 intézmény, mely térítésmentesen részt vehet a felkészítő programon.
  3. Fenntarthatósági workshop (2012. február) – Szervezetre/intézményre szabott fenntarthatósági program áttekintése, fejlesztése a pályázó szervezettel közösen 1 napos csoportos műhelymunka keretében
  4. Csoportos műhelymunkák (2012. március-június) – 4×1 napos műhelymunka során dolgozzuk fel a következő témákat: Alternatív bevételek tervezése; Támogatói körök felépítése; Ügyfélközpontú szolgáltatásfejlesztés; Ügyfelekkel való együttműködés, ügyfelek bevonása.
  5. Egyéni konzultációs lehetőség (2012. március-június) – Szervezetre szabott tanácsadás keretében keressük a választ a speciális, egyedi problémákra.
  6. Műhelykonferencia (2012. október) – Az 1 napos konferencián mutatjuk be a felkészítő program mások számára is használható eredményeit, modelljeit, jó gyakorlatait.

A jelentkezés feltétele:

  • a szervezet vállalt fenntartási kötelezettséget európai uniós forrásból támogatott projekt során,
  • vállalásait tételesen ismeri,
  • az intézmény vállalja a teljes fejlesztési folyamatban való aktív részvételt, valamint a műhelymunkákon két fő részvételének biztosítását

Jelentkezés módja: jelentkezési lap és diagnosztikus kérdőív kitöltésével lehet.

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2012. január 31.

Jelentkezés benyújtása:
Budapesti Művelődési Központ,
1119 Budapest, Etele út 55.
E-mail: szakmaiforum@bmknet.hu

A kiválasztott intézményeket válasz e-mail üzenetben 2012. január 31-ig értesítjük.

További információ: Kiss Gábor Boldizsár.

Telefon: 06/1/371-2764.

E-mail: szakmaiforum@bmknet.hu

A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.