palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

TANDEM Fejlesztési Alap – „A” komponens pályázat civil szervezetek számára

Az Ökumenikus Segélyszervezet „TANDEM Fejlesztési Alap” néven 2012-ben pályázati programot indított, melynek keretében 2012-2014 között több pályázati körben, vissza nem térítendő támogatásként összesen több mint 200 millió forinttal támogatja a magyarországi szociális szektort. Jelen (második) kiírásban körülbelül 20 pályázat támogatására lesz mód.

A PÁLYÁZATI PROGRAM CÉLJA

A pályázati program átfogó célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációjának elősegítése és a magyar szociális ellátórendszer meglévő hiányosságainak pótlása.

A támogatás konkrét célkitűzése segíteni a rászoruló gyermekeken és családokon a hátrányos helyzetű gyermekekkel és családokkal foglalkozó helyi szereplők megerősítésén keresztül.

PÁLYÁZÓK KÖRE

Családok átmeneti otthonaiban történő megvalósítás esetén

 • Olyan civil és egyházi szervezetek, amelyek családok átmeneti otthonát működtetnek, és ott lakó vagy onnan kikerült családok számára kívánnak szolgáltatásokat nyújtani.
 • Olyan civil és egyházi szervezetek, amelyek a pályázatban foglalt tevékenységeket családok átmeneti otthonaiban lakó vagy onnan kikerült családok számára kívánják biztosítani.

 Egyéb gyermekfejlesztési program megvalósítása esetén

 • Olyan egyházak, amelyeknél a gyülekezeti tevékenységhez szorosan kapcsolódnak olyan típusú roma programok, melyek a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztését és a családok erősítését szolgálják.
 • Olyan egyesületek és alapítványok, amelyek legalább kétéves tapasztalattal rendelkeznek hátrányos helyzetű családok komplex segítésében, gyermekek fejlesztésében.

 A PÁLYÁZATI PROGRAM KEDVEZMÉNYEZETTI KÖRE

 • A 3.1 pontban lévő tevékenység esetén: olyan hátrányos helyzetű gyermekek és szüleik, akik családok átmeneti otthonában laknak, illetve onnan kerülnek, kerültek ki.
 • 3.2 pontban lévő tevékenységek esetén: olyan hátrányos helyzetű gyermekek és szüleik, akik már részt vettek a pályázó szervezet által megvalósított programokban, és a gyermekjóléti szolgálat klienskörébe tartoznak.

A PÁLYÁZAT TARTALMA

 „A” komponens: Családok számára szervezett komplex szolgáltatások

 • A/1. Gyermekek, fiatalok számára nyújtott szolgáltatások
 • A/1.a Gyermekek részképességeinek, szociális készségeinek fejlesztése
 • A/1.b Pályaorientációs foglalkozások fiatalok számára
 • A/1.c Kortárssegítő csoportok működtetése

 • A/2. Szülők számára nyújtott szolgáltatások: Munkanélküliek számára szervezett munkaerőpiaci és/vagy pályaorientációs képzések

 

A projekt megvalósításának ideje: A projekt megvalósítására a pályázónak minimum 6, maximum 12 hónap áll a rendelkezésére.  

A támogatás összege: A jelen pályázat keretében igényelhető támogatás mértéke: minimum 2 millió forint, maximum 4 millió forint.

HATÁRIDŐ

Beküldési határidő: 2013. 04. 22.

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás [ ] 359 Kb
Pályázati adatlap [ ] 217 Kb
Pályázati útmutató [ ] 728 Kb
Indikátorok [ ] 514 Kb
Költségvetési táblázat [ ] 100 Kb
Támogatási szerződés [ ] 454 Kb
Kommunikációs és arculati irányelvek [ ] 351 Kb
Segédlet beszámoló elkészítéséhez

Pályázati információ:  www.segelyszervezet.hu/palyazat

A lenti elérhetőségeken munkaidőben (9-17 óráig) a Támogató információt nyújt a pályázati lehetőséggel kapcsolatban. Kérjük, hogy mielőtt telefonálnának, figyelmesen olvassák el a pályázati útmutatót és mellékleteit.

Csóli Virág
pályázati koordinátor
Telefon: +36 30 860 9051
E-mail: palyazat@segelyszervezet.hu
Levelezési cím: 1116 Budapest, Tomaj u. 4.

Információs nap: 2013. április 4-én 10 órától a Támogató információs napot tart az érdeklődőknek. Itt bemutatásra kerül a pályázati program, illetve lehetőség lesz kérdések feltételére.

Helyszín: Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa, 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 3.

Kérjük, amennyiben szeretne részt venni az eseményen, jelentkezzen be a fent megadott elérhetőségek valamelyikén.