palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tanulmányutak a szomszédos országokba 901 pályázat szakközépiskoláknak

hatartalanul901 palyazatA HATÁRTALANUL! program keretében az Apáczai Közalapítvány a határon túli magyarság magyarországi diákokkal és tanáraikkal való megismertetését tűzte ki céljául. Ennek érdekében a Közalapítvány pályázatot hirdet magyarországi iskolák számára a szomszédos országok magyarlakta területeire irányuló tanulmányutak támogatására. A tanulmányutak keretében a magyarországi intézmények diákjai a választott célországban szakmai és kulturális tartalmú programokat valósíthatnak meg.

Pályázók köre
Pályázatot a magyarországi szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény 2. § (1) bekezdésének a) és b) pontjában felsorolt intézmények közül a szakközépiskolák, valamint a szakiskolák (beleértve a speciális szakiskolákat és a készségfejlesztő speciális szakiskolákat is) nyújthatnak be.

Támogatható tevékenység
Pályázni Románia, Szlovákia, Szerbia vagy Ukrajna magyarlakta területeire irányuló tanulmányút megvalósítása céljából lehet.

Támogatható költségek
Pályázni a tanulmányút megvalósítása céljából a magyarországi középfokú szakképzésben nappali tagozaton tanuló diákok, valamint kísérőik Románia, Szlovákia, Szerbia vagy Ukrajna magyarlakta területeire történő utazása, a célországban felmerülő szállása, és a tanulmányút előkészítése során jelentkező szakértői költségre, valamint kommunikációs költségre lehet.

Megvalósítás időtartama
Jelen pályázat keretében a Közalapítvány a 2010. május 1. és 2010. október 31. között lebonyolításra kerülő utazásokat támogatja.

Elnyerhető összeg
Egy pályázatban legkevesebb 20 diák és 2 kísérő és legfeljebb 80 diák és 8 kísérő egyszeri útjához kérhető támogatás és legfeljebb 36.000.- forint/kiutazó diák vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.

A pályázat forrása
A pályázat a Munkaerő-piaci Alap képzési alaprésze 2009. évi keretéből kerül megvalósításra, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács vonatkozó döntése eredményeképpen, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával. A rendelkezésre álló keretösszeg összesen 199.500.000.- forint.

Beérkezési határidő
A pályázatok Közalapítványhoz történő beérkezésének végső határideje: 2010. január 11.

FIGYELEM! A 901. sz. Pályázati csomag dokumentumai (a 901. sz. Pályázati felhívás, a 901. sz. Pályázati útmutató, a 901. sz. Pályázati adatlap valamint az adatlap mellékletei, úgy mint a 901. sz. Pénzügyi terv, a 901. sz. Fenntartó nyilatkozata, és a 901. sz. Összesítés) egységes és megbonthatatlan egészet alkotnak, így a bennük megfogalmazottak összessége határozza meg jelen pályázat részletes előírásait, keretrendszerét, feltételeit és szabályait.

Letölthető dokumentumok:

  • 901. sz. Pályázati felhívás (pdf)
  • 901. sz. Pályázati útmutató (pdf)
  • 901. sz. Pályázati adatlap és mellékletei (xls)
  • 901. sz. Pályázati csomag egyben (tömörítve)

Bővebb információ: http://www.apalap.hu/

Forrás:  http://www.apalap.hu/