palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tanulók tejjel és tejtermékekkel történő ellátásának támogatása

Az intézkedés célja az önkormányzatok, központi költségvetési szervek, alapítványok, egyházak, magánszemélyek és a közoktatási intézmények egyéb fenntartói által az óvodai nevelésben résztvevő óvodások, valamint az alapfokú nevelés-oktatásban résztvevő általános iskolások, illetve a középfokú nevelés-oktatásban résztvevő szak-és középiskolai tanulók meghatározott kategóriájú és adott mennyiségű tejjel és/vagy tejtermékkel történő ellátása.

A támogatás jogosultja: A támogatást a közoktatási intézmények, így az óvodai nevelést ellátó óvodák, valamint az iskolai nevelési-oktatási feladatokat ellátó általános iskolák (illetve az 1.-8. évfolyamosnak megfelelő korosztályt oktató intézmények, pl. 8 évfolyamos gimnáziumok stb.), illetve a középfokú intézmények fenntartói vagy a szállítók igényelhetik.

A támogatás mértéke: A fenntartók az igényelhető támogatási mérték tekintetében a székhelyük alapján – a vonatkozó VM rendelet melléklete szerint – kerülnek besorolásra. A támogatási kategóriákba való besorolás a fenntartó székhelye szerinti önkormányzatnak a mindenkori költségvetési törvény szerinti jövedelemdifferenciálódás mérséklésében év végén elfoglalt pozíciója, valamint az önhibán kívüli hátrányos helyzet figyelembevételével történik.

A VM rendelet alkalmazásában a támogatás alapja a szerződés szerinti bruttó vételár, de legfeljebb

  • az I. kategóriájú termékek esetében 27,6 Ft/dl,
  • a II. kategóriájú termékek esetében 13,2 Ft/dl,
  • a III. kategóriájú termékek esetében 1350 Ft/kg,
  • a IV. kategóriájú termék esetében 395 Ft/kg,
  • az V. kategóriájú termék esetében 460 Ft/kg,
  • a VI. kategóriájú termék esetében 315 Ft/kg.

A termékkategóriákat a VM rendelet tartalmazza.

Az óvodások ellátására igényelhető támogatás mértéke a bizottsági rendelet szerinti támogatási érték, valamint a bizottsági rendelet szerinti támogatási érték és a bruttó vételár különbözetének ötven százaléka.

A középiskolai tanulók ellátása esetén az iskolatej program lebonyolítása során a bizottsági rendeletben meghirdetett közösségi támogatás mértékéig igényelhető támogatás.

Kapcsolódó jogcímek:  EU Belpiaci Intézkedések \ Tej és tejtermékek \ Tanulók tejjel és tejtermékekkel történő ellátásának támogatása

Információ: http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/azmvhrol/elerhetosegek/link02-ugyfelszolgalat

Bővebben:  http://www.mvh.gov.hu/

Noivalto-Fesztival_2023