palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Társadalmi egyeztetésen az Iskolai tehetséggondozás TÁMOP pályázat

umf_logoA  TAMOP  3.4.3 pályázat egyeztetési időszaka: 2009. március 17. – március 29.
A konstrukció célja az iskolai tehetséggondozás feltételrendszerének a fejlesztése, a pedagógusok szakmai-módszertani felkészítése, valamint az iskolai tehetséggondozási tevékenységek és programok ösztönzése, elterjesztése. Továbbá, hogy a közoktatási intézményekben személyre szóló tehetséggondozást végző pedagógusokat, valamint a tehetséges fiatalokat bekapcsolja az országos tehetségsegítő hálózatba.
A konstrukció  két kiemelt célja elősegíteni a hallgatók eltérő szociális helyzetéből, az intézmények közötti színvonaleltérésből fakadó esélykülönbségek mérséklését a tehetséggondozási szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával és a tehetséges és a lemaradó tanulókkal való integrált foglalkozás, a tehetség gondozás és a felzárkóztatás hatékony módszereivel, valamint e területen az oktatás minőségének hatékonyságának javítása.
A konstrukció célja az esélynövelő tehetséggondozáshoz szükséges intézményi együttműködések és hálózat támogatása, fejlesztése, valamint a fiatal tehetségek kibontakozását ösztönző és a kiváló teljesítmény eredményét hasznosítani képes támogató rendszerek kidolgozása. A konstrukció a Magyar Géniusz Zászlóshajó Program részeként valósul meg, szoros összhangban az országos tehetséggondozási hálózat kialakítását célzó Integrált Tehetségsegítő program kiemelt és pályázatos eljárás útján megvalósított konstrukcióival.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat március 29-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

(Forrás: NFÜ)