palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Te+Én=Mi!pályázat-Küldj egy történetet!

te_meg_en pályázatElő a számítógépet, papírt, tollat, festéket, filcet! Biztosan találkoztál már olyan társaddal, aki valamilyen fogyatékossággal él (pl. korlátozottak a mozgás vagy értelmi képességei, nem lát vagy hall jól). Írd meg, vagy képregény formájában rajzold le a Te történetedet! Hogyan találkoztál vele, milyen élményeid vannak, mit gondolsz róla. Mutasd meg, Neked miért volt izgalmas, mit tanultatok egymástól, és miért fontos, hogy megismerted őt!


A Kézenfogva Alapítvány 2010-ben ötödik, jubileumi alkalommal indítja útjára azt a kamiont, amelyben rengeteg érdekességet, információt találhatsz az értelmi fogyatékossággal élő társaidról. Megnézheted a kamionban a róluk szóló kiállítást, filmet, játszhatsz olyan számítógépes játékokkal, amelyekből megértheted, hogy ők milyen nehézségekkel küzdenek meg nap mint nap. Szeretnénk, ha az egészséges és fogyatékos emberek jobban megismernék és megértenék egymást, ezért járja a „Fogadd el, fogadj el” rendezvénysorozat kamionja az országot. A Te pályázatra készített írásod, rajzod is fontos szerepet kap, mert ezeket megjelentetjük a program honlapján és a legjobbak bekerülnek majd a rendezvénysorozat 5 évét bemutató könyvbe is!

Ha elmúltál 6 éves és nem vagy még 15, várjuk a te történetedet is!

3 oldalnál ne írj többet! Ha nincs számítógéped, írj kézzel.
Ha képregényt rajzolsz, a rajzokat elkészítheted bármilyen, számodra kedves technikával (ceruza, filc, festék stb.). Írj 2-3 mondatot a rajzod mellé a történetről. 8 képkockánál ne rajzolj többet!

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • az írásodat vagy rajzodat 1 példányban,
  • a nevedet, életkorodat,
  • címedet ahol értesíthetünk,
  • az iskolád nevét,
  • címét, telefonszámát és e-mail címét,
  • az osztályfőnököd vagy rajztanárod nevét,
  • a www.fogadj-el.hu-ról letölthető nyilatkozat kitöltött és aláírt példányát.

A novellákat elsősorban e-mail-en várjuk, de postán is feladhatod. A képregényeket szkennelve, vagy postán küldjétek el.

Értékelési kategóriák: 6-10 évesek, 11-14 évesek

Díjak
Fődíj: kategóriánként egy-egy netbook.
További díjak: mp3 lejátszók, zenei cd-k és még sok más meglepetés

A beérkezési határidő lejárta után minden novella felkerül a honlapra, ahol közönségszavazásra bocsájtjuk őket, így a szakmai díj mellett egy közönségdíjat is átadunk majd kategóriánként.

A pályázatok beküldésének határideje: 2010. március 26.

Letölthető dokumentumok:

Te_Meg_En_Palyazati_Kiiras.pdf
Te_Meg_En_Palyazati_Plakat.pdf
Nyilatkozat_felhasznalas.doc

Hova várjuk a pályázatokat?
E-mailen: kalmar.judit@kezenfogva.hu e-mail címre.
Személyesen: IX. ker Budapest, Lónyay u. 19. (Az elektronikusan elküldött és a személyesen behozott pályázatokat 2010. március 26-án csak 12 óráig tudjuk elfogadni!)
Postai úton: Kézenfogva Alapítvány, 1461 Budapest, Pf: 234. (Az elbíráláskor a postai bélyegző dátumát vesszük figyelembe, a határidőn túl postára adott pályázat érvénytelen!)

Eredményhirdetés és díjátadás: 2010. május 1., Budapest, 56-osok tere (volt Felvonulási tér)
(A Kézenfogva Alapítvány a nyertes pályázókat levélben értesíti, illetve a nyertes pályázati anyagok megtekinthetőek lesznek a www.fogadj-el.hu honlapon is.)

További információért Csongrádi Judithoz lehet fordulni:
Telefon: (1) 340 5420 E-mail: csongradi.judit@stscope.hu

Forrás: Kézenfogva Alapítvány