palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tehetsz méh többet! rajzpályázat óvodásoknak

Óvodai rajzpályázat Bolyhossal. Nyerjétek meg a 10 mázsa finom mézet és fogadjatok örökbe egy méhcsaládot!

El sem tudjuk képzelni, milyen lenne az élet méhek nélkül, hiszen a beporzás miatt pótolhatatlan szerepet játszanak, nélkülük az ennivalók nagy része nem teremne meg. Védenünk kell őket, fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy milyen nagy veszélyben vannak.
A Tehetsz méh többet! program ezért óvodai rajzpályázatot hirdet 3-7 éves gyerekeknek, hogy saját eszközeikkel mutassák meg, milyen fontosak életükben a méhek. A pályázat kabalaállata, a Tehetsz méh többet! kampány egyik főszereplője Bolyhos, a kaptártól elkalandozott méhecske.

Az óvodások egyénileg vagy csoportosan készíthetnek rajzokat a pályázatra, három témában:

  • Méhek zümmögnek a kertünkben.
  • Szeretjük a mézet!
  • Mi lenne velünk a méhek nélkül?

Óvodák pályázhatnak gyerekeik A4-es méretű rajzaival, amelyek bármely technikával készülhetnek:
ceruzával, zsírkrétával, filccel, festékkel. A rajzokat az óvoda gyűjtse össze, és postán küldje el a PANNON ÉRTÉKTÁR ZRT. 1255 Budapest, PF.: 136 címre. A kép hátoldalára írják jól olvashatóan a rajz címét, a pályázó óvoda nevét és címét, telefonos és e-mail-elérhetőségét, a készítő gyermek(ek) nevét, és az óvodai csoport megnevezését.
A pályázati részvétel feltétele, hogy az elkészült rajzok fotóját töltsék fel az Apáczai Tudástára oktatási portál (http://apaczai.tudastar.com) Tehetsz méh többet! menüpontjánál, és a kapcsolódó űrlapokat töltsék ki.

Letölthető dokumentum

rajzpalyazat-felhivas

 

 

Fődíj: 10 mázsa magyar termelői méz
A pályázaton nyertes tíz szerencsés óvoda 2022-es mézfogyasztását, egyenként 100–100 kilogramm magyar termelői mézet a Tehetsz méh többet! program biztosítja.
A rajzokat kiállítjuk a Magyar Természettudományi Múzeumban a nyertes óvodák és készítők nevének feltüntetésével, valamint bemutatjuk az Apáczai Tudástárában, és a kampány honlapján, a www.tehetszmehtobbet.hu oldalon.

Különdíj: 10 méhcsalád örökbefogadása

A pályázat tíz különdíjas óvodája örökbe fogadhat egy méhcsaládot egy méhész gazdánál. A méhek munkáját követni tudják a gyerekek, és az örökbefogadásról oklevelet is kapnak.

Közönségdíj:
A zsűri által kiválasztott legjobb alkotásokról szavazást indítunk a Tehetsz méh többet! Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/tehetszmehtobbet). A közönségdíjat elnyerő rajz készítőjének óvodájába elvisszük meglepetésünket.

A rajzok postára adási és feltöltési határideje: 2022. február 28 .
A pályázat eredményét 2022 márciusában hirdetjük ki.

A rajzokat a pályázat lezárása után megőrizzük. A szervezők fenntartják a jogot, hogy az alkotásokról készült másolatokat, fotókat a kiállításokon, a médiában, a Tehetsz méh többet! kampányhoz kapcsolódó anyagokban alkotóikkal felhasználják.

Információ: Tehetsz méh többet! projektiroda
– Beer Krisztián, krisztian.beer@pressinform.hu; +36 70 945 2468