palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Természetes erdeinkért poszterpályázat

A WWF Magyarország és partnerei a LIFEinFORESTS című LIFE projekt keretében poszter pályázatot hirdetnek a Natura 2000 erdőkkel kapcsolatos kérdések és gyakorlatok témájában.

A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson az egyetemi hallgatók számára a Natura2000 erdők kezelésével kapcsolatos munkájuk bemutatására, esetlegesen kérdések felvetésére, különös tekintettel a természetközeli erdőgazdálkodásra, a közösségi jelentőségű fajokkal és élőhelyekkel kapcsolatos természetvédelmi célú erdőkezelésre, valamint a Natura 2000 társadalmi és jogi kérdéseire.

Kiíró: WWF Magyarország

Pályázók köre:

A pályázaton államilag elismert felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló hallgató és doktorandusz hallgató indulhat. Egyéni vagy csapatos (maximum 3 fő) nevezők jelentkezését várjuk, egy nevező maximum két pályaművet adhat be. A pályázati anyagban a pályázónak a Natura 2000 erdőkkel kapcsolatos kérdések és gyakorlatok egy kiválasztott szegmensét kell bemutatnia az erdészeti, erdőgazdálkodási szakma számára.

Kategóriák:

  • természetközeli erdőgazdálkodás elméletben és gyakorlatban
  • a közösségi jelentőségű fajokkal és élőhelyekkel kapcsolatos természetvédelmi célú erdőkezelés
  • a Natura 2000 társadalmi és jogi kérdései.

A pályázati anyag technikai paraméterei:

  • A1-es méret, álló elrendezés
  • bármilyen technika (fényképek, grafika, infografika, montázs, stb.)
  • PDF vagy TIF kiterjesztés (300dpi)

Leadási határidő: 2017. március  3. péntek (12:00).

A pályázat beadásának menete: A pályázatot WWF Magyarország részére kell benyújtani az eloerdo@wwf.hu címre. Kérjük, a levél tárgyában szerepeljen a pályázat címe: Természetes Erdeinkért Pályázat.

Publikáció:

  • A kiválasztott pályamunkákat a LIFEinFORESTS című LIFE projekt keretében, 2017. március 21-22-én a Soproni Egyetemen megrendezendő Élő Erdő Konferencián állítjuk ki, így azok konferencia publikációnak minősülnek.
  • A beérkező pályamunkákat a LIFEinFORESTS című LIFE projekt honlapján közzétesszük.

Díjazás:

A győztesek részt vehetnek a LIFEinFORESTS projekt keretében megrendezésre kerülő két napos szlovákiai tanulmányúton. A program során a résztvevők a Közép-szlovákiai régió (Selmecbánya és környéke) erdeinek erdészeti, természetvédelmi gyakorlatát és kihívásait ismerhetik meg különleges példák bemutatásán keresztül.

Zsűri:

A beérkezett pályamunkákat a Soproni Egyetem Erdészeti Karának, a MEGOSZ és a WWF Magyarország szakértőiből álló zsűri bírálja el.

Kizáró okok:

Hiányos, vagy a kiírásnak nem megfelelő pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni. A Zsűri tagjai, illetve hozzátartozóik nem vehetnek részt a pályázaton.

Természetes erdeinkért poszterpályázat