palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Térplasztika, műalkotás-csoport pályázat

A Corvin Sétány ikonikus műalkotására írt ki közös pályázatot a Futureal-csoport és a Magyar Képzőművészeti Egyetem. A kiválasztott térplasztikai installációt a Corvin Technology Park irodaház előtti téren láthatja majd a közönség.

A pályázat tárgya

Térplasztika, vagy műalkotás-csoport Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban, a Bókay János utca – Práter utca – Szigony utca – Tömő utca által határolt tömbben, illetve a kapcsolódó közterületeken, így a Corvin sétányon és a Szigony utca Üllői út felé eső részén.
Olyan térplasztika, vagy műalkotás-csoport megvalósítása a cél, melyek akár köztárgyi funkcióval is rendelkezve, belakják a rendelkezésre álló teret ezzel megteremtve annak egyedi miliőét. Feladatuk a figyelemfelhíváson túl a területre való bevonzás, így a navigálás. Mivel a kiemelt teret több oldalról felvezető lépcsők határolják, így a feladat erre a térelemre való reagálás is.
Műalkotás-csoportként egy azon elem repetitív sokszorosítása vagy modulrendszerként különböző alkalmazása is elfogadható. A csoport számosságát a pályázatban indokolva, helyszínrajzon bemutatva a pályázó feladata definiálni.
A kiíró nem tesz megkötéseket az anyaghasználatra vonatkozóan, de elvárja azok korszerűségét és időtállóságát.

A térplasztika helyszíne: a Corvin sétány tengelyét lezáró, ugyanakkor a városi szövetbe a gyalogos forgalmat átengedő, közhasználat számára megnyitott, magántulajdonban lévő kiemelt tér.

A műalkotás létrehozásának és elhelyezésének maximális költsége: 25.000.000,- (huszonöt millió) forint + ÁFA

A pályázaton való részvétel feltételei

A pályázat résztvevője az a természetes személy, vagy személyek csoportja (a pályamű szerzője) lehet, aki/amely

  • a Magyar Képzőművészeti Egyetem graduális vagy posztgraduális képzésének hallgatója vagy alumnija (az a fiatal művész, aki 2008-2018 között az MKE valamely szakán diplomázott, csoport esetén a csoport minden tagjára is érvényes); a jelen kiírásban meghirdetett feladat elkészítésére vállalkozik;
  • a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadta el;
  • regisztrált a pályázatra;
  • vele szemben nem áll fenn kizáró ok.

A pályázat díjazása: 1.750. 000 Ft összdíjazás, mely a zsűri döntése alapján kerül szétosztásra.

Letölthető dokumentumok

Futureal_MKE_palyazati_kiiras_
Palyazati_kiiras_1.sz_melleklet_Palyazati_adatlap Palyazati_kiiras_2.sz_melleklet_Jogszavatossagi_es_adatkezelesi_nyilatkozat Palyazati_kiiras_3.sz_melleklet_Nyilvanossagi_nyilatkozat Palyazati_kiiras_4.sz_melleklet_Csoportos_palyazok_nyilatkozata Palyazati_kiiras_5.sz_melléklet_Megvalosithatosagi_nyilatkozat
Építészeti tervdokumentáció

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. november 30. 24:00 óra

A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóitól, valamint diplomásaitól olyan kiemelkedő műalkotás-csoport létrehozását várják a kiírók, amely hangsúlyos részévé válik a modern sétánynak, ugyanakkor eredeti és interaktív módon vonja be a járókelőket.

Pályázati oldal: Térplasztika, műalkotás-csoport pályázat