palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram

A 2018. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramra 2017. október 1. és október 31. között lehet jelentkezni.

A 2018. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramra 2017. október 1. és 2017. október 31. között lehet jelentkezni.

A program menetével kapcsolatos részletekről tájékozódni a TKÖ Működési Szabályzatából, illetve a GY.I.K.-ból tudnak.

Az ösztöndíj összege 
Az ösztöndíj havi összege a 2018-as TKÖ Programra vonatkozóan havi 130.000 Ft adómentes jövedelem. Az ösztöndíjon felül a Miniszterelnökség a munkába járással kapcsolatos utazási költségeket nem téríti meg az ösztöndíjas számára.

Az ösztöndíjas jogviszony
Az ösztöndíjas a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (Kttv.) 47. §-a szerinti ösztöndíjas jogviszonyban áll, így rá nézve a Kttv. alkalmazni rendelt rendelkezései az irányadóak.

Munkaidő
Az ösztöndíjas a TKÖ Program ideje alatt teljes munkaidőben (8 órában) dolgozik. A napi munkavégzési idő kezdetét és végét illetően a kormányhivatal általános hivatali munkarendje az irányadó.

Szabadság
Az ösztöndíjasnak a 12 hónapos jogviszony alatt 25 nap távollét jár. Ezen felül az ösztöndíjas orvos által igazolt betegség esetén maradhat távol.

Az ösztöndíjas szerződés
A szerződést a Miniszterelnökség a kormányhivatalok számára juttatja el. Az ösztöndíjas és mentora a program kezdetének napján (2018. február 1-jén) a kormányhivatalban írja alá a szerződést.

A program célja

A program célja a megfelelő utánpótlás biztosítása a területi közigazgatás kormánytisztviselői állományának vonatkozásában, hogy a szakmailag felkészült, a közigazgatás iránt elkötelezett, megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező fiatal szakembergárda megtalálja helyét a közigazgatás szerteágazó feladatrendszerében.
A tapasztalatok alapján, szeretnénk egy olyan ösztöndíjprogramot kialakítani, amely igazodva a területi közigazgatás specifikumaihoz releváns alternatívát tud nyújtani hazánk diplomás vidéki fiataljainak elhelyezkedési problémáit illetően.

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama 12 hónap, amelyet a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál töltenek el. A Program teljes időtartama alatt a résztvevők szakmai fejlődését színvonalas képzések, valamint mentorok segítik, akik a kormányhivatalok többéves tapasztalattal rendelkező munkatársai.

A gyakorlati helyeket a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasok érdeklődésével, a kiválasztási folyamat eredményével és a befogadó intézmények igényeivel összhangban.

A Program végén a befogadó intézmények a legkiválóbb ösztöndíjasoknak állami tisztviselői állást ajánlhatnak fel.