palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tervpályázat a tatabányai Bányakórház hasznosítására

b3019_00005A tatabányai Megyei Jogú Város Önkormányzat hasznosítási tervpályázatot írt ki az óváros területén található volt Bánya kórház telephelyén található, elhasználódott épületek elbontásával felszabaduló területek hasznosítására – lakó funkció céljára.

A tervpályázat célja a terület beépítési tervének, illetve az épületek vázlatterveinek elkészítése.

A volt Bányakórház 2800 Tatabánya, Semmelweis u. 2-4. (hrsz.: 2090/2) szám alatt található.

A tervezési feladat a meglévő, leromlott állapotú épületek elbontásával kialakuló terület hasznosítási lehetőségeinek feltárása, egy élhető, a felvidéki bányászvárosok hangulatát idéző, kisvárosias beépítésű, társasházas lakóterület kialakítása, piacképes lakásméretek létesítésével olyan lakóközösségek kialakítása, amely hosszútávon biztosítja megállapodott és helyben maradó családok életterét. Így lehetőséget kell teremteni egyaránt az életüket kezdő, pályájuk elején álló fiatalok, a gyermekeiket nevelő családok és a megérdemelt nyugdíjas éveiket töltő töredék családok elhelyezésére.

Fő célként a 60-90 m2 közötti lakások létrehozása feladat, de támogatható a generációs lakások kialakítása is.

Az ingatlanfejlesztés az Önkormányzat és a piaci szereplők/vállalkozók együttműködésével valósulna meg, melynek eredményeképpen egynegyed-, legfeljebb egyharmad részben tisztán önkormányzati tulajdonú, nem szociális bérlakások és társasházi öröklakások is létesülnek majd.

BIG_0009856008

Letölthető dokumentum

Bányakórház tervpályázat

A pályázatok vagy részvételi jelentkezések benyújtásának határideje: 2016. 02. 15. 24:00

Forrás: Tervpályázat a tatabányai Bányakórház hasznosítására