palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tolkien Dalpályázat

tolkienA Magyar Tolkien Társaság a Professzor 123. születésnapja alkalmából pályázatot hirdet J. R. R. Tolkien azon verseinek megzenésítésére, melyek A Gyűrűk Ura, A hobbit, Az elveszett mesék könyve, illetve A Gyűrű keresése/Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről köteteiben találhatóak meg. A cél olyan stílusú, hangulatú, dallamú feldolgozások, dalok komponálása, melyek méltóak a tolkieni életműhöz, és amelyek alkalmasak arra, hogy közösségben, tábortűz mellett, de akár színpadon is énekelhetőek, előadhatóak legyenek. Fontos, hogy nem Howard Shore, Tolkien Ensemble vagy éppen Cross Borns utánérzéseket várunk, hanem friss, eredeti, a szöveghez illő megzenésítéseket, amik hivatalosan eddig még sehol sem jelentek meg!

Nevezési határidő: 2014. november 28.

Feltételek:

  • A pályázók a versek magyarul megjelent vagy saját maguk által magyarra fordított verzióját, illetve az eredeti, Tolkien alkotta nyelvek egyikén, Tolkien által megírt szövegét használják.
  • A pályázatra nem jelentkezhetnek a Dalpályázat szervezői, illetve ezek hozzátartozói és közeli rokonai.

Pályázati követelmények:

  • Jelentkezési lap kitöltése
  • A jelentkezési laphoz mellékelt pályamunkák hangfájl vagy videó formátumban
  • Jeligés hang/videófájlokat kérünk – több fájl esetén azonos jeligével, 01, 02, 03 számozással
  • Minden pályázó legfeljebb három, egyenként 2-8 perc hosszú, unplugged/akusztikus feldolgozást nyújthat be

A jelentkezés csak ebben a formában érvényes!
Hiányos pályamunkákat a zsűrinek nem áll módjában értékelni!

Pályázatok értékelése:

  • A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből álló, zeneértő zsűri fogja elbírálni.
  • Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok a feldolgozás kreativitását és eredetiségét, zenei kidolgozottságát, a kivitelezés színvonalát, illetve a tolkieni mitológia minél mélyebb rétegeinek visszatükröztetését értékeli.
  • A beküldött pályamunka, felvétel hangminősége az elbírálásban nem játszik szerepet – de természetesen hallgathatónak és jól kivehetőnek kell lennie.
  • A pályázónak arra is lehetősége van, hogy felkérjen valakit szerzeménye előadására. Ebben az esetben kérjük, hogy a jelentkezési lapon mind a dalszerző(k), mind az előadó(k) neve(i) kerüljenek feltüntetésre.

A zsűri által kiválasztott, de nem díjazott művek a szerző (és/vagy társai) előadásában bemutatásra kerülhetnek a Magyar Tolkien Társaság „Tolkien Születésnap” rendezvényének keretében (2015. január 4.), illetve a pályamunka hozzáférhető lesz a www.tolkien.hu weboldalon, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján.

Díjazás: Az elbírálást követően a zsűri egyetlen nyertes pályázatot választ ki. A nyertes pályázat szerzője (és ha van, csapata) lehetőséget kap, hogy a zsűri által díjazott dalt stúdióban, profi hangmérnök segítségével felvehesse, keverhesse és a felvételt szabadon használhassa.
A Magyar Tolkien Társaság meghirdetőként a beküldött pályamunkák nem kizárólagos felhasználási, nyilvános előadási, illetve a tolkien.hu oldalon történő publikálási jogát – a dalszerző nevének feltüntetésével – fenntartja.

Nevezési határidő: 2014. november 28. éjfél

Letölthető dokumentum
Jelentkezési lap 

Az elbírálás határideje: 2014. december 12.
Az eredményről minden pályázót e-mailben értesítünk.

További kérdés, kérés esetén a palyazat kukacc tolkien.hu e-mail címen lehet érdeklődni.