palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázat

transnaturaA sepsiszentgyörgyi VADON egyesület meghirdeti az I.TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázatot. A pályázat nyílt, amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek a világ bármely pontjáról, kivételt képeznek a zsűri tagjai és a szervezők. Alapkövetelmény, hogy a felvételeknek természetes élőhelyeken kell készülniük anélkül, hogy megzavarnának az élővilágot. A felvételeken csak vadon élő állatok szerepelhetnek, fogságban tartott állatokról készült felvételekkel nem lehet a pályázatra benevezni.

A művekkel két kategóriában lehet nevezni:

A) kategória: Tájfotó – Tájat ábrázoló fotográfiákkal lehet benevezni;

B)  kategória: Állatok a vadonban – Kizárólag olyan természetfotókkal lehet benevezni, amelyek a vadon élő állatot/állatokat ábrázolnak természetes élőhelyükön;

Benevezési határidő: 2014. május 31.

Az alkotások zsűrizése: 2014 június 01.-15.

Eredményhirdetés: 2014. június 18.

Kiállításmegnyitó: 2014. július 04.

Katalógusok kiküldése: 2014. augusztus 30.-ig

A beérkezett alkotásokat a következő nemzetközi zsűri bírálja el:

 • Haarberg Orsolya, Norvégia;
 • Radisics Milan, Magyarország;
 • Florin Andreescu, Románia;
 • Damokos Csaba, Románia
 • Gaina Gerendi Stefan Dorel, Románia

 A verseny keretében összesen 8 díj kerül kiosztásra, amelyek a következők:

 TransNatura díj (fődíj): 1.000 euró

A kategória:

 • I. díj – 500 euró
 • II. díj – 250 euró
 • III. díj – 150 euró

B kategória:

 • I. díj – 500 euró
 • II. díj – 250 euró
 • III. díj – 150 euró

Közönségdíj: 300 euró (A beküldött fotók elérhetőek lesznek a www.vadon.ro honlapon, ahol lehet rájuk szavazni 2014 június 1 és 17 között, a legtöbb szavazatot begyűjtött alkotás kapja a közönségdíjat)

Nevezési feltételek:

Egy pályázó kategóriánként legtöbb 4 képpel nevezhet be.

A pályázatra a képeket digitális, jpg formátumban kell beküldeni. A fotók hosszabbik oldala 1920 pixel kell legyen, 300 dpi-s felbontásban, és a mérete nem haladhatja meg a 10 MB-ot. A fotóknak sRGB színterűeknek kell lenniük. A felvételek lényeges képi elemeinek módosítása nem megengedett. A kép feldolgozása során csak a következő, teljes képre vonatkozó digitális korrekciók megengedettek: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), árnyékok/csúcsfények (shadow/highlight). A szervezőknek jogukban áll bekérni az eredeti felbontású felvételeket, és amennyiben a pályázó nem küldi be a szervezők által kért felvételt, kizárható a pályázatról. A pályázatra beküldött pályamunkák semmilyen feliratozást, vízjelt nem tartalmazhatnak.

A díjazott és kiállításra beválogatott képeket a szervezők utólag nagy felbontásban is bekérik a résztvevőktől/pályázóktól, amelyek 90×70 cm-es méretben kerülnek kinyomtatásra.

A pályázó a beküldött képeket a következő képpen kell elnevezze: Kategória_Családnév Keresztnév__sorszám_kép címe Példa: A_SzaboIstvan_01_Magany .jpg

A pályázónak teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal kell rendelkeznie a benyújtott fotók fölött. A szervezők nem vállalnak felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban.

A felvételeket a pályázók a www.vadon.ro, honlapra tölthetik fel, regisztráció után. A regisztrációkor megadott címeknek egyezniük kell a digitális felvételek címével.

Az eredményről mindenkit e-mailben értesítünk.

A nevezés egy kategóriába díj 10 euró, két kategóriába 15 euró (vagy az ennek megfelelő lej érték a hivatalos napi árfolyam szerint) amelyet a RO52BTRLRONCRT0235072401 (RON) vagy RO02BTRLEURCRT0235072401 (EUR) számlaszámra kell utalni, vagy PayPal rendszeben a transnatura@vadon.ro címre. Kérjük utaláskor a pályázó nevének feltüntetését. Bank SWIFT kódja: BTRLRO22

A szervezők a nevezést csak a nevezési díj befizetésének időpontjától tekintik érvényesnek.

Minden résztvevő személy, aki kifizette a nevezési díjat a kiállítás anyagából készült elektronikus vagy digitális katalógust kap.

Regisztrációkor a pályázók elfogadják a pályázati feltételeket, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezők a felvételeket a kiállítás népszerűsítésének érdekében szabadon, a szerzői jog felhasználása nélkül használják. Azok a pályázati munkák, amelyek nem felelnek meg a fent leírtaknak, automatikusan kizáródnak a versenyből, valamint a feltételek el nem fogadása is kizárást jelent.

További információ a transnatura@vadon.ro e-mail címen igényelhető.