palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Logó tervezés szabadúszóknak szóló szolgáltatásnak – Powerlancer

kreanodA PowerLancer budapesti székhelyű startup cég szeretné lecserélni jelenlegi logóját, ezért pályázatot hirdet az új logójának megtervezésére.

 

 

A megbízó: PowerLancer

A PowerLancer egy budapesti székhelyű startup. Célunk, hogy olyan szolgáltatást hozzunk létre, ami könnyen emészthetővé teszi a szabadúszó szakemberek számára az olyan ijesztően hangzó dolgokat, mint projekt menedzsment, időgazdálkodás vagy pénzügyek kezelése.

A PowerLancer alapítói is mind szabadúszók voltak, így tudjuk, hogy mi, szabadúszók hajlamosak vagyunk a kreatív munkára koncentrálni, az adminisztratív teendőkre, a vállalkozásunk karbantartására pedig csak annyi időt fordítunk, amennyit muszáj. Pedig sikeres szabadúszó az lehet, akinek rendben vannak a pénzügyei, teendői, határidejei és a kapcsolatai a megbízókkal. Ezt teszi lehetővé szinte észrevétlenül, játszi könnyedséggel a PowerLancer.

Feladat:

Szeretnénk lecserélni a jelenlegi logónkat. A jelenlegit (papírrepülő) ugyan nagyon szeretjük, de sajnos nem elég egyedi, túl sokan használják ezt a motívumot.

Ami miatt tetszik nekünk a jelenlegi logónk, az az, hogy teljesen elvont, és csak közvetetten adja át az üzenetet. Nem arra megy rá, hogy ‘power’, vagy ‘freelancer’ vagy olyan dolgokra ami elsőre eszébe jut az embernek a névről, hanem egy könnyed motívumot használt, ami könnyedséget, játékosságot mutat. Mindenki tud papírrepülőt hajtogatni, ami utána olyan komplex dolgot csinál, mint a repülés; ugyanígy mindenki könnyedén tudja használni a szoftverünket is, ami egy bonyolult dolgot, projekt menedzsmentet tesz egyszerűvé.

Valami hasonló üzenetű új logót szeretnénk, de ebben teljes szabadságot szeretnénk nektek adni. Nyitottak vagyunk az elvont, kreatív ötletekre.

A logó számos helyen kerül felhasználásra, és mindenhol helyt kell hogy álljon:
– Public weboldalunkon (bal felső sarok)
– Magában a webes szoftveren belül (bal felső sarok)
– Ikonként iPhone és Android telefonokon, és olyan jól kell hogy kinézzen, hogy a többi ikon mellett is megállja a helyét.
– Ikonként fogjuk használni a desktop programunknál is.
– Marketing anyagokon (bannerek, Facebook, Twittter)
– Arculati anyag (pl. névjegykártya)

Kérünk benneteket, hogy ezt vegyétek figyelembe a tervezésnél.

Emblémás logóban gondolkodunk, mert az amit legkönnyebben tudunk mindenhol megjeleníteni (pl. ikonként), de nyitottak vagyunk tipografikus megoldásokra is, amennyiben meg tudjátok oldani, hogy a fentebb felsorolt helyeken és formában fel tudjuk használni.

Szükségünk lesz a logó fekete fehér változatára is, ami jól kell, hogy működjön. Tehát ne szürkeárnyalatos legyen, hanem valóban fekete fehér. A mostani repülő logó ezt nem tudja, így több helyen nem tudjuk használni.

Alapvetően szeretnék ezt a zöldes színvilágot megtartani. Ami szóba jöhet még az a kék szín. Amit nem szeretnék azok a piros, lila, sárga színvilág.

A következő formátumban mutassátok majd be a munkátokat:
– Magában a logó bemutatása.
– Szoftverbe beillesztve (mellékelve a screenshot).
– Az új weboldalunkba beillesztve (mellékelve a látványterv).
– Teljesen fekete- és teljesen fehér változat formájában.
– Névjegykártyán (a jelenlegi névjegyünk mellékelve, elég ha ezt használjátok mintának)

Díjazás:  100 000 Ft

További információ a pályázatról: http://kreanod.hu/palyazatok/logotervezes-szabaduszoknak-szolo-szolgaltatasnak-powerlancer

Általános feltételek:

A pályázat a kreanod.hu rendszerén keresztül fut, így pályamunkákat csak az ott regisztrált résztvevőktől, és csak a pályázatra feltöltött formában tudunk elfogadni.

Jelentkezési határidő: 2014. április 16.