palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tref, világszám! illusztrációs pályázat

A Stádium Kiadó pályázatot hirdet Kárpáti Kamil Tref, világszám! c. gyerekvers-kötetének az idei karácsonyi könyvvásáron történő reprezentatív megjelenése alkalmából a Tref, világszám! színes nyomású, művészi illusztrálására. Pályázhat – korra, nemre, státuszára tekintet nélkül – mindenki, aki hisz a költészetben, anyanyelvi szinten olvas verset, és saját művészeti alkotásával is a költészet teremtő erejét akarja szolgálni.

Számítógépes grafika kivételével minden könyvben megjeleníthető műfajban várjuk az e-mailben beérkező alkotásokat. Olyan pályázók érdeklődésére számítunk, akik a ma uralkodó közfelfogással ellentétben a gyerekvers illusztrálást nem személytelen és tárgytalan díszítőelemként művelik, hanem saját művészetükkel a verset (le)festeni-(meg)rajzolni, fába, linóba, rézbe (stb.) metszeni tudó – időtálló – művek alkotóira.

Tref, világszám! valamennyi verse ezen a linken megtalálható:
www.stadiumkiado.hu/tref-vilagszam.pdf

Pályázatunk a Tref, világszám! kötet címlapképére és 12-15 belső, egész oldalas illusztrációjára vonatkozik. Könyvünk színes nyomású B/5-ös formátumú.

Válasszon ki két tetszése szerinti verset a kötetből, és két próba-művet (festmény, rajz, metszet, színes kréta stb.) jpg, vagy PDF formátumban 2012. szeptember 15-ig e-mailban küldjön el az alábbi címre: stadium@stadiumkiado.hu

A nyertes pályázó ilyen formátumú 12-15 teljes oldal illusztrációra és a címlapképre kap megbízást.

Célszerű a próbaművek legalább 90%-os véglegessége. Nem érhetjük be vázlatokkal a kötet megjelentetésének közeli, karácsonyi könyvvásári megjelenése miatt.

A kiadó szeretne azzal a lehetőséggel számolni, hogy – elsősorban a fiatalok, új pályakezdők esetében – személyes kapcsolat felvételére kerülhet sor további könyvek illusztrálására.

A karácsonyi Kárpáti Kamil-gyerekverskötet jó alkotókedvet ébresztő olvasása mellett felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy honlapunk (www.stadiumkiado.hu ) mind a kiadó eddigi tevékenységéről, mind pedig a kétszeres József Attila-díjas, Bölöni-díjas, 2012-ben Babérkoszorú-díjas Kárpáti Kamil költői, regényírói és esszéírói munkásságáról átfogó képet nyújt.

Itt hívjuk fel a figyelmet arra is, hogy a költőnek 2009-ben a Stádium Kiadónál jelentek meg az Összes versei két kötetben, melyek országszerte 500 könyvtárban is kézbe vehetők. Gyerekversei a 2. kötet 90. oldalától a 125 oldaláig terjedően a Ki volt, aki a hajót kitalálta?,valamint a Tref, világszám! című ciklusokban található. Gyerekregényeit a Móra és a Stádium kiadók gondozásában Rátkay Endre, Hartung Sándor, Lacza Márta, Würtz Ádám ésSzulyovszky Sarolta illusztrálta.

Tref világszám! illusztrációs pályázatának határideje: 2012. szeptember 15!

Eredményességéről szeptember 20 és 30 között minden pályázót e-mailben értesítünk. Facebook oldalunkon a pályázatról folyamatosan tájékozódhat: facebook.com/stadiumkiado