palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tudásfeltöltés filmes pályázat

tudasfeltoltes_2014Két sikeres verseny, több mint 80 videó, közel négyszáz résztvevő, hatvan iskola, 16 000 szavazat: a TudásFeltöltés eddigi eredményei. Mindezek alapján hirdetjük meg idén is a TudásFeltöltés 2.0 elnevezésű tudományvizualizációs vetélkedőt, középiskolás diákok részére. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége, az OTP Fáy András Alapítvány és a Tudástársadalom Alapítvány együttműködésében induló program középpontjában továbbra is a tudomány mozgóképes megjelenítése áll, erősítve az interaktivitást és a fiatalok, valamint a tudósok mind szélesebb körű bevonását.

 

Rövid videók, mozgóképes anyagok feltöltésére és megosztására hívunk minden érdeklődő középiskolást, amelyek tudományos jelenségek, törvények, összefüggések megjelenését mutatják be. A vetélkedő két fordulóból áll, melyen 3 fős csapatok indulhatnak, bármilyen szakterülethez kapcsolódó rövid, tudományos témájú alkotásokkal.

Legyetek kreatívak és töltsetek fel általatok rögzített rövid videókat, vizuális anyagokat! Nyerjetek értékes tárgyjutalmakat, tudományos utazást és izgalmas különdíjakat!

Díjak:

  • 1. díj: 3 db táblagép a csapattagok részére; 1 db NI ELVIS II és 1 db NI myDAQ termék az iskolának/tanárnak a National Instruments felajánlásával; 1 db féléves Élet és Tudomány előfizetés
  • 2. díj: 5 napos balatoni nyaralás a Kutató Diákokkal; 1 db NI myDAQ termék az iskolának/tanárnak a National Instruments felajánlásával; 1 db féléves Élet és Tudomány előfizetés
  • 3. díj: DrDNS Nyomkövető Kalandtúra; 1 db NI myDAQ termék az iskolának/tanárnak a National Instruments felajánlásával

NI ELVIS II: oktatási célra kifejlesztett mérnöki oktatási platform, amely magába foglal 12 db, egy laboratóriumban leggyakrabban használt mérési eszközt

NI myDAQ: zsebméretű, hordozható platform, amely lehetővé tesz élő jelek mérését és elemzését bárhol

A verseny:

  • Tudományos témájú, bármely szakterülethez kapcsolódó, rövid (legfeljebb 5 perces) vizuális anyagok (filmek, kommentált felvételek, animációk, rajzfilmek stb.) beküldését várjuk.
  • Középiskolásokból, szakiskolásokból álló 3 fős csapatok indulhatnak, vezető tanár vagy mentor közreműködésével.
  • Kézikamerával, mobiltelefonnal, tablettel is lehet rögzíteni, a montírozáshoz vagy animációkhoz bármilyen program használható.
  • A filmek regisztráció után a www.tudasfeltoltes.hu oldalra („Ti töltitek fel 2.0” rovatba) tölthetők fel, majd a szakmai moderálás után kerülnek ki az oldalra.
  • A http://www.tudasfeltoltes.hu oldalon gyűjtött szavazatok („like-ok”) száma alapján a legnagyobb tetszést kapott 10 film a március végi döntőbe kerül. A filmekről ezzel párhuzamosan felkért szakértők (tudósok, tanárok, filmes szakemberek) is szavaznak, az általuk legjobbnak ítélt 3 film is a döntőbe jut.

Az elkészült kisfilmek feltöltésének meghosszabbított határideje: 2014. február 28. 24.00 

Szavazás zárása: 2014. február 7. 24.00

További részletek: www.tudasfeltoltes.hu (Mi a tudásfelöltés 2.0? rovat)

Információ:

www.facebook.com/tudasfeltoltes (aktualitások);

tudasfeltoltes@tudastars.hu (technikai és egyéb kérdések)