palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Új Közjáték – Kísérleti Filmetűd pályázat

A Hamvas Béla Hagyatékkezelő és az Aster Film pályázatot hirdet 50 évnél fiatalabb filmalkotóknak, 5 perces kísérleti filmetűd elkészítésére, „Új Közjáték” címmel. A kísérleti sorozat célja, hogy a leírt gondolatok képpé váljanak, az írott szó és a mozgókép találkozásából új művészeti érték szülessen, Hamvas Béla életművéhez méltóan.

A filmetűdökben a magyar- és világirodalom, valamint az egyetemes filozófia jelentős gondolkodóitól származó írásokat kell értelmezni filmes (vagy animációs) eszközökkel oly módon, hogy kép és szöveg egysége létrejöjjön. A szakértők által kiválogatott és megvalósításra javasolt szövegekből a www.hamvasbela.hu oldalon „Pályázat” fül megnyitását követően választhatnak a pályázók. Itt találhatják meg a pályázati adatlapot is.

Letölthető dokumentumok

Az 5 perces kísérleti filmetűdök megvalósítására, részenként 500-600.000.- forintot, tárgyi, szükség esetén technikai eszközöket biztosít a Hamvas Béla Hagyatékkezelő Nonprofit Kft. és az Aster Film.

A kitöltött, aláírt, beszkennelt pályázati adatlap beküldési határideje: 2020. március 10.

A következő email címre várjuk a pályázatokat, ahol a pályázattal kapcsolatos kérdéseket is fel lehet tenni: hamvashagyatek@gmail.com

Pályázati díj nincs.
A pályázatokat a Hamvas Béla Hagyatékkezelő által kijelölt filmes szakemberek bírálják el és a pályázati eredményeket 2020. április 1-ig és hozzák nyilvánosságra a www.hamvasbela.hu weboldalon. Minden további információ is ezen a weboldalon olvasható majd.
A legjobbnak tartott szinopszisok rendezőivel személyes konzultáción egyeztetünk a megvalósítás részleteiről.

Az „Új Közjáték” 5 perces filmes etűdsorozat alapja és előzménye, az 1990-es évek elején az MTV/ Fiatal Művészek Stúdiójában készült Közjáték sorozat volt.