palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Uniós projektterv budapesti biciklikölcsönzőkre

Budapest pályázatokKözösségi kerékpár-kölcsönzési rendszer létesülhet Budapesten, ha a Főpolgármesteri Kabinet hétfői álláspontját két hét múlva támogatja a Fővárosi Közgyűlés. A beruházás több mint 1,3 milliárd forintra becsült összegéből 420 milliót az önkormányzat vállalna.

Európai uniós pályázatot kívánunk benyújtani a Nagykörút és a budai rakpart által határolt területen üzemelő kerékpárkölcsönző-rendszer kialakítására – mondta Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója, aki hozzátette, hogy az osztrák, német, francia, belga és spanyol mintára kialakítandó rendszer mintegy 1 200 biciklivel, s átlagosan 300-500 méterenként elhelyezett 70-80 férőhelyes dokkoló állomásokkal működne. A bérleti díjak a rövid idejű használatot ösztönöznék, hogy biztosíthassák a gyors forgást, a tömegközlekedési jelleget.

Az igazgató közölte, hogy a beruházás több mint 1,3 milliárd forintra becsült összegéből 420 milliót az önkormányzat vállalna. A kerékpárkölcsönző-hálózat várhatóan a jövő év nyarától üzemelne. Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a kabinet elé benyújtott javaslatában kitér arra is, hogy az előzetes vizsgálatok alapján az üzemeltetés várhatóan évi 200 millió forintos költségének egy része az önkormányzat költségvetését terhelné. Ezt a pénzt a parkolási, behajtási díjakból, a dugódíjból vagy reklámbevételekből is biztosíthatják.
(uniospenz.hu)