palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Uniós támogatás a szentendrei rendelőintézet fejlesztésére

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, uniós támogatással valósulhat meg a szentendrei rendelőintézet fejlesztése. A projekt részeként új épületekkel bővül az intézmény, modern eszközparkot alakítanak ki, új szakellátásokat vezetnek be, valamint digitális fejlesztéseket is végrehajtanak.

Ünnepélyes keretek között a március 27-én került sor a szentendrei egészségügyi központ fejlesztésére nyert közel 700 millió forintos beruházás támogatási szerződésének aláírására. Az aláíráson beszédet mondott dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter, dr. Köpeczi Bócz Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóság vezetője és dr. Dietz Ferenc polgármester.

A Szentendre és a környező térség közel 100 ezer lakosát kiszolgáló rendelőintézet fejlesztésének megvalósítására a város régóta készült, a jelen pályázaton elnyert támogatás lehetőséget ad a kistérségi járóbeteg-ellátás problémáinak megoldására, a gyors és színvonalas egészségügyi ellátás kialakítására. A beruházással összefüggő építkezésnek munkahelyteremtő hatása van a kistérségre nézve.

A fejlesztés keretében több mint 1100 négyzetméter új épületrésszel egészül ki a rendelőintézet, valamint a meglévő telephelyeket is teljes mértékben korszerűsítik. A térségben élők kényelme érdekében az intézmény szolgáltatási köre tizenhárom új szakellátással – mint a mammográfia, elektrofiziológia és allergológia – bővül, sőt az orvosi gép- és műszerparkot is a kor igényeinek megfelelően fejlesztik. A beruházás eredményeképpen az intézmény a modern kor digitális vívmányainak felhasználásával teszi majd gyorsabbá, korszerűbbé és színvonalasabbá az egészségügyi ellátást. A megújuló intézmény nagy hangsúlyt fektet a komplex akadálymentesítésre is.

„Nagy siker, hogy a beruházást – a tudatos városfejlesztés eredményeként – uniós támogatással tudjuk megvalósítani. A pályázaton nyert összegnek köszönhetően lakosonként több mint harmincezer forintot tudunk más területek fejlesztésére fordítani. Fejlődni folyamatosan kell, ha a modern körülményekhez igazodó várost akarunk építeni.” – nyilatkozta dr. Dietz Ferenc, a város polgármestere.
(NFÜ)

linkek: Törökország nyaralás Várna utazás Balatonfüred látnivalók

Noivalto-Fesztival_2023