palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Urban Intervention Award Berlin 2013, Urban Living Award 2013

Berlin város szenátusának környezet- és városfejlesztési osztálya második alkalommal hirdeti meg az európai projektek számára nyitott pályázatát az „Urban Intervention Award Berlin” díj elnyerésére. Idén az első alkalommal a pályázat kiegészül az „Urban Living Award 2013” díjra való jelentkezéssel is.


Augusztus 24-ig lehet pályázni egész Európa területéről a díjra olyan megépült, illetve átmeneti projektekkel, amelyek az elmúlt öt évben készültek el. Mind átalakításokkal, felújításokkal, mind pedig újonnan épített vagy ideiglenes projektekkel lehet nevezni.

Beadási határidő: 2013. augusztus 24.

A díjra európai projektekkel lehet jelentkezni.
A zsűri döntése: 2013. október 31.
Díjátadó ünnepség és kiállítás: 2013. december 9.

Letölthető dokumentumok

http://www.stadtentwicklung.berlin.de/staedtebau/baukultur/urban_intervention_award/en/aufruf.shtml

A Deutsche Wohnen AG 3000 EUR értékű díjat ajánlott fel az Urban Intervention Award Berlin „megvalósult” illetve „átmeneti” projektek kategóriájában győztes munkáknak és az Urban Living Award győztesének.

Csak az elmúlt öt évben megvalósult projektekkel lehet pályázni 2013. augusztus 24.-ig.

Senatsverwaltung für Stadtentwicklung und Umwelt Berlin
Werkstatt Baukultur Kommunikation Oberste Denkmalschutzbehörde
Susanne Walter
Reference: Urban Intervention Award 2013 or Urban Living Award 2013
Am Köllnischen Park 3
10179 Berlin

Urban Intervention Award Berlin 2013

Az „Urban Intervention Award Berlin” célja, hogy hozzájáruljon a városi élet minőségének javításához és stimulálja a különféle városi együttműködési folyamatokat. A díj két – megvalósult projektek (megépült épületek) és átmeneti projektek (megvalósult ideiglenes projektek) – kategóriából áll. A díj olyan példamutató munkák elismerése, amelyek célja a belvárosi környezet revitalizációja, felemelése, új meghatározása volt. Mind meglévő struktúrák transzformációja, illetve átalakítása, mind pedig újonnan épített, vagy ideiglenes projektek nevezhetők a díjra.

Urban Living Award 2013

A díj olyan kiemelkedő, megépült projekteket ismer el, amelyek példaként szolgálnak a lakóházépítés és életmód előremutató, a használat és/vagy az átalakítás új, innovatív koncepciójához kapcsolódó, integratív modelljeire, s amelyek mindemellett különféle területekről érkező partnerek közötti együttműködésből születettek. Mind a lakóépületekhez kapcsolódó speciális területekre (mint pl. hozzáférhetőség, több-generációs otthonok, részvétel), mind pedig olyan projektekre kíváncsiak vagyunk, amelyekben a lakóház építési projektek pl. bölcsődékhez, iskolákhoz vagy nyugdíjas otthonokhoz kapcsolódnak.

Kapcsolat:
Senatsverwaltung für Stadtverwaltung und Umwelt, Berlin
tel. +49 (0) 30 / 90 25-15 04
tel. +49 (0) 30 / 88 66 878 15

Web: http://www.stadtentwicklung.berlin.de/staedtebau/baukultur/urban_intervention_award/index_en.shtml