palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Utazási ösztöndíj közép-kelet-európai múzeumi szakembereknek a NEMO Európai Múzeumi Konferenciára

A NEMO részvételi felhívása, Közép-Kelet-Európai múzeumi szakemberek számára, hogy segítség a részvételüket a 2023-as NEMO Európai Múzeumi Konferencián.

A jelentkezők közül hat személyt választanak ki, akik 600 eurós utazási támogatásban és a konferencián való ingyenes részvételben (180 euró értékben) részesülnek.

A felhívás olyan, Közép-Kelet-Európában tevékenykedő múzeumi szakembereket céloz meg, akik érdeklődnek a fenntarthatóság és az éghajlatvédelem témája, valamint elkötelezettek az európai együttműködés és lelkesek a nemzetközi hálózatépítés iránt.

A NEMO Európai Múzeumi Konferencia 2023: és… ACTION! Múzeumok az éghajlati válságban című konferenciára 2023. november 19-21. között kerül sor a finnországi Lahtiban. Több mint 200 múzeumi szakembert várnak Európa-szerte, hogy részt vegyenek a megbeszéléseken arról, hogyan tudnak a múzeumok fellépni az éghajlat és a fenntartható jövő érdekében. A konferencián a NEMO nemrégiben kiadott jelentéséből származó tanulságokra támaszkodva vizsgálják a fenntarthatósági stratégiákat, a kockázatkezelést, mint megelőző intézkedéseket, valamint azt, hogyan lehet a múzeumokat jövőálló és fenntartható szervezetté alakítani.

Jelentkezzen az utazási támogatásra a konferencia témájával kapcsolatos motivációs levéllel és önéletrajzával együtt a office@ne-mo.org címre.

A pályázatokat 2023. augusztus 14-ig várják.

NEMOutazási ösztöndíj