palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Útravaló- MACIKA Ösztöndíjprogram projektjeinek támogatása

szechenyi 2020A Széchenyi 2020 keretében megjelent az “Útravaló- MACIKA Ösztöndíjprogram projektjeinek támogatása című, TÁMOP-3.3.20 kódszámú kiemelt felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 11,2 milliárd forint.

Pályázat kódja: TÁMOP-3.3.20-15/1

Rendelkezésre álló forrás
A kiemelt projekt felhívás meghirdetésekor az elszámolható közkiadásokra rendelkezésre álló keretösszeg 11.200.000.000 forint.
A projekt során a Közép-Magyarországi Régióban felhasználható forrás a projekt elszámolható összköltségének 13%-a, azaz legfeljebb 1.456.000.000 forint.

A támogatott projektek várható száma: 1 db.

A kiírás célja egyfelől a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítését, másrészt a természettudományos érdeklődésű tanulók tehetséggondozását célozza. Az előbbi cél támogatása az Útravaló-MACIKA program esélyegyenlőségi alprogramjai keretében történik. Az Út a középiskolába alprogram célja a tanulók felkészítése érettségit adó középiskolában való továbbtanulásra; az Út az érettségihez alprogram a középiskola sikeres befejezéséhez segíti hozzá a tanulókat; az Út a szakmához alprogram a szakiskolai tanulók tanulási nehézségeinek leküzdéséhez járul hozzá; az Út a diplomához alprogram célja a hátrányos helyzetű hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítása, felsőfokú tanulmányaik megkezdésének támogatása.

A támogatási kérelem benyújtása a felhívás megjelenését követően 2015. december 18-ig lehetséges.

Letölthető dokumentum

Útravaló – Macika ösztöndíj pályázat

A pályázat elérhetősége: Útravaló-MACIKA Ösztöndíj 2016