palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Váci Értéktár Logó-ötletpályázata

vac-leveltar-palyazat

A Váci Értéktár – Közérdekű Muzeális Gyűjtemény ötletpályázatot ír ki az intézmény logójának megtervezésére. LEJÁRT PÁLYÁZAT!!!

A Váci Értéktárról

A Váci Értéktárat Vác város képviselőtestülete alapította 2008 decemberében. Az intézmény képzőművészeti, helytörténeti és öntöttvas gyűjteménnyel rendelkezik, alapító okirata szerint feladata Hincz Gyula festőművész és Gádor István keramikus hagyatékának, a város tulajdonát képező grafikai gyűjteménynek, az öntöttvas gyűjteménynek gondozása, továbbá a váci sporttörténeti kiállítás és a Szent Mihály altemplom üzemeltetése. Gyűjtőköre kiterjed Vác város és intézményrendszere történetének muzeális emlékeire, a váci vonatkozású képző- és iparművészeti alkotásokra.

A Váci Értéktár megnevezése is mutatja, hogy küldetése a város kulturális értékeinek megőrzése és bemutatása, egyben a város identitásának alakítása. Az alapító szándéka szerint a Váci Értéktár feladatai közt a gyűjtés és a tudományos kutatás mellett a múzeumokkal szembeni 21. századi elvárásoknak megfelelően jelentős helyet tölt be a szerepvállalás az oktatásban, nevelésben¸ célja, hogy az intézmény az iskolán kívüli tanulás helyszíne legyen.

A Váci Értéktár a város főterén, a Köztársaság út. 19. szám alatt álló Pannónia-házban működik.

A logóval kapcsolatos elvárások:

  • juttassa kifejezésre a múzeum értékmegőrző funkcióját, de ugyanakkor fejezze ki, hogy a múzeum a 21. századi elvárásoknak megfelelően látogatóbarát, nyitott, befogadó intézmény;
  • tartalmazzon utalást Vác városára, ahol a múzeum működik, és amely a múzeumot fenntartja.

Pályázati feltételek:

A pályázaton Vácon vagy a Váci kistérségben lakók, vagy Vácon működő oktatási intézményekbe járó diákok és hallgatók vehetnek részt.

A zárt borítékban beadott pályázati csomagnak tartalmaznia kell a következőket:

  1. a pályázó jeligéjével ellátott zárt borítékot, amelyek tartalmaznia kell egy adatlapot a pályázó nevével, címével, telefonszámával és email címével, valamint egy nyilatkozatot arról, hogy a pályázó Vácon vagy a váci kistérségben lakik, illetve Vácon működő oktatási intézmény diákja vagy hallgatója;
  2. a pályamunka leírását, magyarázatát (max.1000 karakter);
  3. 1 db színes nyomtatott vagy rajzolt logótervet A4-es lapon.

A pályamunkák elbírálásáról háromtagú bizottság dönt, amelynek tagjai Cservenák Péter helytörténeti gyűjtő, Philipp Frigyes, a Váci Múzeum Egyesület elnökségi tagja és Németh Árpád festőművész.

A pályázat első három helyezettjének pályamunkáit a Váci Értéktár megvásárolja és azokat arculatának tervezése során felhasználhatja.

Pályadíjak:
I. díj:    50 000 Ft
II. díj:   30 000 Ft
III. díj:  20 000 Ft
IV- IV. díj: könyvjutalom

A pályázatok beadási határideje:
2009. november 30.

A pályázatokat a Váci Értéktárhoz személyesen vagy postai úton (Váci Értéktár, 2600 Vác, Köztársaság út 19.) lehet benyújtani. A pályázatra csak jeligével ellátott pályamunka adható be.

Az eredményhirdetés helye és időpontja:
Vác Város Levéltára, 2009. december 10-én 17:00 óra.

A pályázattal kapcsolatban Mészáros Balázs a Váci Értéktár megbízott igazgatója nyújt további felvilágosítást. Előzetes egyeztetés alapján a pályázóknak lehetőséget biztosítunk a múzeum épületének és kiállítóhelyeinek megtekintésére, bejárására is.

További információ

VÁCI ÉRTÉKTÁR – KÖZÉRDEKŰ MUZEÁLIS GYŰJTEMÉNY
2600 Vác, Köztársaság út 19.
tel: 06-27/ 513-482
e-mail: info@ertektar.vac.hu

Forrás: Vác Város Levéltára