palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vakuemlék fotópályázat

Pszinapszis pályázatA XVIII. Pszinapszis Kulturális Stábja fotópályázatot hirdet, Vakuemlék címmel, melyre fényképeket, fotográfiai technikákkal készült műveket várunk!


A vakuemlék jellegzetesen nagy érzelmi töltésű eseményekkor jön létre. Részletes, de mégsem objektív, annál sokkal több. A személyes történelem egy-egy epizódjának esszenciáját adja vissza. E fényképszerű emlékképeken a jelentéktelennek tűnő részletek teszik jelentéstelivé, könnyedén újra átélhetővé az eseményt. A jó érzékű fotós ezeket a pillanatokat örökíti meg, úgy, hogy a képre rátekintve ne csak pixelek halmazát lássuk, hanem a fotó láttán megelevenedhessen egy pillanat.

A kiválasztásra kerülő műveket a XVIII. Pszinapszis Támogatói estjén állítjuk ki, melynek időpontja: 2014. március 21., helyszíne: Millenáris.

A pályázatra a képeket elektronikusan várjuk, egy alkotó maximum 7 pályaművel nevezhet. A kiválasztott műveket kiállításra készen, tehát minimum 15x20cm-es, maximum 30x45cm-es méretben, fényes papírra nyomtatva, fekete karton háttérrel várjuk utólagosan egyeztetett címre.

A kiállítás napján a képek közönségszavazáson vesznek részt, melynek díjai:

  • 1. helyezett: 2 db teljes árú bérlet az idei Pszinapszisra
  • 2. helyezett: 1 db teljes árú bérlet az idei Pszinapszisra
  • 3. helyezett: 1 db teljes árú napijegy az idei Pszinapszisra.

Jelentkezni a kultur@pszinapszis.hu e-mail címen lehet 2014. január 31-ig.

Kapcsolattartók:
Árva Dorottya, Csordás Vivien
XVIII. Pszinapszis Kultúr stáb

Link:  Vakuemlék fotópályázat