palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Varázslat papírral és fénnyel vízjelkutatási pályázat

Varázslat papírral és fénnyel. Vízjelkutatás határok nélkül. A Magyar Papír- és Vízjeltörténeti Társaság – MAPAVIT – pályázatot hirdet a régi papírok vízjeleinek felkutatása és keletkezési adataik felderítése érdekében. A pályázat célja nemzeti kultúránk hagyományainak megőrzése, dokumentálása és ápolása. A pályázaton részt vehet minden, Magyarországon vagy a határon túl élő felnőtt személy vagy iskoláskorú fiatal. Várjuk a Felvidéken, Erdélyben, Kárpátalján, Délvidéken élő, vízjelek iránt érdeklődők jelentkezését is.

A pályázat témája a 14. század elejétől a 20. század közepéig készített papírokban látható vízjelfigurák, ábrák, jelek, szimbólumok keresése.

Díjazás: Díszoklevél és díszvízjelek. A legjobb pályamunkák megjelennek a Magyar Vízjel című folyóiratban és az egyesület honlapján. Nem a megtalált vízjelek mennyisége, hanem a vízjel ritkasága, különlegessége számít.

Pályázni kizárólag elektronikusan lehet. A pályaműveket e-mailben kérjük beküldeni a mapavit@gmail.com címre.

Technikai adatok: ábra JPEG vagy TIFF formátum, 300 dpi. Szöveg Word formátum, a beküldő nevével, korával, elérhetőségével.

Letölthető dokumentum

VARÁZSLAT PAPÍRRAL ÉS FÉNNYEL VÍZJELKUTATÁS HATÁROK NÉLKÜL

Beküldési határidő: 2012. október 30.

Díjkiosztás: 2012. december hónapban

Forrás:  http://mapavit.extra.hu

http://mapavit.webnode.hu/