palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vasúti épitészeti értékek fotópályázat

Vasúti építészeti értékek fotópályázatA magyar vasút több mint másfél száz éves története során jelentős építészeti kincset örökített az utókorra. Fontosnak tartjuk a vasúti műemlék épületek, építmények megőrzését – és megismertetését a lehető legszélesebb közönséggel. Ennek jegyében indítjuk el fotópályázatunkat és várjuk a műemléképületeket ábrázoló pályamunkákat.

A benyújtott pályázatok témája: vasúti műemlékek, valamint fővárosi és helyi védettség alá tartozó épületek. Az épületek listája és a pályázati feltételek megtalálhatóak a fenti menüpontok alatt. Kérjük, hogy a fotókon kapjon hangsúlyt az épített örökség, vagy annak a témához kapcsolódó részlete, amely képes megmutatni ezeknek a nagyszerű építészeti alkotásoknak a szépségét a nagyközönség számára is.

A pályázat összdíjazása 200.000 Ft, sőt a közönség által legtöbb szavazatott kapott fotó különdíjban részesül.

A pályázat
A hazai vasút több mint másfél száz éves története során jelentős építészeti kincset örökített az utókorra. A Magyar Államvasutak Zrt. és Kulturális Örökségvédelmi Hivatal fontosnak tartja a vasúti műemlék épületek, építmények megőrzését és minél szélesebb közönséggel való megismertetését. Ennek céljából a MÁV Zrt. és Vasutasok Országos Kulturális Egyesülete közös fotópályázatot hirdet, melynek keretében várjuk a műemléképületeket ábrázoló pályamunkákat.

A benyújtott pályázatoknak az építészeti értékek menüpont alatt megtalálható vasúti műemlékvédelem, valamint fővárosi és helyi védettség alá tartozó épületekhez kell kapcsolódnia. A fotókon kapjon hangsúlyt az épített örökség, vagy annak témához kapcsolódó részlete.

Nevezés
Ezen az oldalon történő regisztrációt követően töltheti fel a fotóit, melyek részt vesznek a pályázaton. A pályamunkákat 2011. május 15-től június 20-ig töltheti fel. Egy pályázó maximum 4 fotóval pályázhat. A képek az előzsűrizést (moderálást) követően jelenhetnek meg a pályázati portálon.

Kategóriák
A pályázatok zsűrizésen vesznek részt, ahol kiválasztásra kerülnek mindkét kategória nyertes fotói, illetve a kiállításra kerülő pályamunkák. Továbbá a közönségdíjat azon fotónak ítéljük oda, amely a legtöbb „tetszik” jelet gyűjti be a pályázati honlapon.

A díjakat 2 kategóriában ítéljük oda:

  • 1. MÁV Csoport munkavállalói részére
  • 2. Külsős pályázók

Díjazás

MÁV Csoport
munkavállalói részére*
Külsős
pályázók részére
I. díj 50.000 Ft 50.000 Ft
II. díj 30.000 Ft 30.000 Ft
III. díj 20.000 Ft 20.000 Ft
közönségdíj 2 személyes MÁV Nosztalgia út 26.000 Ft értékben

Témakörök:
– Műemlékvédelem alá tartozó vasúti épület külső,
– Műemlékvédelem alá tartozó vasúti épület belsők

Feltöltési határidő: 2011.06.20 (hétfő)
A nyerteseket június 30-ig emailben és telefonon értesítjük.
A nyeremények átadására július 8-án a Vasutasnap keretében kerül sor a Vasúttörténeti Parkban.

Minőségi elvárások:
Pályázni fekete-fehér vagy színes képpel lehet, amely legalább 5 megapixel méretű. A képek kiterjesztése: jpg. Csak olyan számítógépes korrekciót fogadunk el, ami a kép információtartalmát nem változtatja meg. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki. Tilos a montírozás, több kép egymásra másolása, a képen szereplő elemek kiretusálása vagy bemásolása és a fotó bármilyen egyéb meghamisítása.

A pályázó elfogadja, hogy a zsűri hivatott eldönteni, hogy a számítógépes utómunka még szabályos volt-e, vagy nem. Ez utóbbi esetben a pályázó elfogadja az esetleges kizárást.

További részletek: Toroczkai Zsolt marketing szakértő 06 (1) 511 73 05

Forrás: http://www.vasutfoto.hu/