palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Védd Magad! 2010-webfilm pályázat

vedd-magad pályázatVÉDD MAGAD!! Éljünk 6 évvel tovább, tegyünk érte! A magyarok átlagéletkora 6 évvel rövidebb, mint európai uniós társaiké, ezért a betegségek megelőzésének, az egészség megőrzésének rendkívül nagy jelentősége van. A VÉDD MAGAD!! azzal a céllal jött létre, hogy a harcra kész kreatív filmalkotók segítségével egy új kommunikációs stílusban, webfilmen hívja fel a magyar emberek figyelmét arra, hogy sok betegség megelőzhető.

Aktualitása okán 2010-ben a védőoltásokra és az azokkal kapcsolatos tévhitekre koncentrálunk. Az elmúlt időszakban sokat hallottunk a H1N1 elleni védőoltásról, de nem szabad elfelejtenünk, hogy nem csupán egy fertőző megbetegedésre létezik ilyen jellegű preventív válasz. Gondoljunk tovább és hívjuk fel együtt a figyelmet a védőoltással megelőzhető fertőző betegségek, mint például a hepatitis, a bárányhimlő, a rotavírus, vagy éppen a méhnyakrák okozója, a HPV vírus elleni küzdelem jelentőségére!

A FILMVERSENY TÉMÁJA:

Védőoltás?! A versenyfilmek segítenek megérteni a prevenció, és azon belül is a védőoltások szerepét az egészségügy fejlesztésében, kiemelve az egyén saját felelősségét e területen. Felhívják a magyar emberek figyelmét arra, hogy sok fertőző betegség védőoltással megelőzhető. Csak néhány példa: a hepatitis A vírus az utazók sárgasággal, hasmenéssel járó megbetegedését okozza, a varicella-zoster vírus okozza a bárányhimlőt, a rotavírus a csecsemők hányásoshasmenéses gyomor- és bélrendszeri fertőzéséért, a HPV (humán papillomavírus) pedig a méhnyakrák kialakulásáért felelős. Mindezen vírusok ellen – sok más vírussal együtt- már létezik védőoltás!

HÁTTÉR A TÉMÁHOZ:
Magyarországon az állampolgárok átlagéletkora 6 évvel rövidebb, mint európai uniós társaiké, ezért a betegségek megelőzésének, az egészség megőrzésének különös jelentősége van. A prevenció egyik eszköze a védőoltás, mellyel kapcsolatban napjainkban számos tévhittel kell megküzdeni.
A védőoltások több súlyos betegség előfordulását radikálisan visszaszorították a világban, és a kutatásoknak köszönhetően egyre több megbetegedés esetében nyílik erre lehetőség. Az utóbbi évtizedek sikeres oltási programjainak köszönhetően hazánkra is igaz, hogy sok súlyos betegséget már csak hírből ismerünk. A védőoltások a saját sikereik áldozatai – mivel rendkívül hatékonyak, így eltűnnek azok a rettegett betegségek, melyek ellen adjuk őket. Egy fertőző betegség lefolyásáról sohasem lehet tudni, hogy kinél lesz enyhe és kinél szövődményes, akár kórházi kezelést igénylő. A betegségek kezelése fájdalmasabb, bonyolultabb és többnyire drágább is, mint a megelőzésük.

MŰFAJ:
A versenyfilmek műfaja és stílusa szabadon választott, viszont figyelembe kell venni, hogy a célmédia az internetes közösségi és videomegosztó oldalak, így a versenyműveknek word of mouse, online hírértéke kell, hogy legyen.

CÉLKÖZÖNSÉG:

 • A filmek célközönsége az internethasználó magyar emberek.
 • A versenyfilmek nyelve magyar.

DÍJAK:
A verseny összdíjazása
1.400.000 Ft.

A díjak a GlaxoSmithKline támogatásával valósulnak meg.

 • A verseny fődíja 1.000.000 forint,
 • 2 további különdíja 200.000 – 200.000 forint.
 • Az arra érdemes díjazott alkotásokat a GlaxoSmithKline és partnerei reklámjaikban, a verseny médiapartnerei szerkesztett műsoraikban mutatják be.

A zsűri szakmai elvekre alapozva, szubjektív véleménye alapján ítéli oda a díjakat. A díjak tartalmazzák a járulékok és adók összegét.

TOVÁBBI PARAMÉTEREK:

 • Nevezési díj nincs.
 • Több filmmel is lehet pályázni.
 • A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásaival pályázhat.

TECHNIKAI PARAMÉTEREK ÉS BEADÁS:

 • A filmek maximális terjedelme 90 másodperc. A filmeknek a 90 másodpercen túl tartalmazniuk kell a film címet és a stáblistát.
 • A versenyfilmeket videó, filmes és/vagy számítógépes, illetve bármilyen animációs technikával készíthetik a pályázók.
 • A versenyművek leadási formátuma:
  • támogatott képarány: 16:9, de 4:3-as is elfogadott,
  • támogatott képfelbontás: 4:3 esetén 720×576, 16:9 esetén legalább 1440×1040, de alacsonyabb felbontás is elfogadott
  • avi, vagy mpg kiterjesztés,
  • támogatott bitráta: legalább 2000 Kbps, de alacsonyabb is elfogadott
  • DVD -R adathordozón.
 • A versenyműveknek 2010. március 21-ig kell megérkezniük a 1142 Budapest Laky Adolf utca 84. postacímre. Címzettként a verseny kiíróját, a Media Networking Kft-t kell megjelölni, valamint fel kell tüntetni a küldemény tárgyát: ”VÉDD MAGAD!! pályázat”. A borítékban a filmen kívül a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lapot, valamint a szinopszist (a film maximum 1 oldal terjedelmű leírása) is mellékelni kell.
 • A jelentkezési lap az info@veddmagadfest.net email címen igényelhető, melyet hiánytalanul kitöltve postai úton a versenyfilmhez mellékelve, valamint előzetesen, email, vagy fax(+361 787 4180) útján is vissza kell küldeni.

SZEMÉLYI FELTÉTELEK:

 • Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy.
 • A 18. életévüket be nem töltött személyek csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak.
 • Pályázhatnak továbbá jogi személyek is.
 • Pályázni csoportosan is lehet; egy pályázó legfeljebb egy csoportban szerepelhet. Aki csoportban szerepel, egyénileg is pályázhat. Csoportos pályázat benyújtása esetén a csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselőt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a verseny kiírója.
 • SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÁSI JOGOK:
 • A versenyműveket a verseny kiírója, valamint a verseny támogatói és médiapartnerei a verseny, illteve a későbbi versenyek népszerûsítésével kapcsolatban kommunikációjukban díjmentesen felhasználhatják, de minden esetben csakis a pályázó nevének és annak a ténynek a feltüntetése mellett, hogy a mű a versenyen benevezésre került.
 • A kiíró jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a verseny keretében.
 • A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót elektronikus úton többszörözze, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. A projekt nonprofit jellege folytán a kiírónak főszabály szerint nem hoz bevételt, ezért a pályázó a díjazásról lemond. A verseny és a díjak a GlaxoSmithKline támogatásával valósulnak meg, a díj részeként az arra érdemes díjazott alkotásokat a GlaxoSmithKline és partnerei az alkotók feltüntetésével reklámjaikban felhasználják és az ezzel járó díjazásról a verseny kiírója és a pályázók értelemszerűen lemondanak.
 • A verseny kiírója a versenyművek online megjelentetésekor jogosult a verseny támogatóinak és médiapartnereinek a feltüntetésére a versenyműveken.

A verseny kiírója a versenykiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.
További információ:
Mail: info@veddmagadfest.net;
Telefon: +36705897966;
Web: http://www.veddmagadfest.net/veddmagad.html

Letölthető dokumentumok:

Pályázati kiírás

Forrás: http://www.veddmagadfest.net/

Forrás: