palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Velünk életre kelnek az ötletek – ingyenes innovációs műhely középiskolásoknak pályázat

A 21. században elengedhetetlen, hogy a fiatalok ne rendelkezzenek olyan készségekkel, mint a kreativitás, problémamegoldás, kommunikáció vagy a vállalkozói szemlélet. Pályázat ingyenes innovációs műhelyen való részvételen középiskolásoknak, nyári szünetben.

A United Way Magyarország ennek támogatására ingyenes szakkör jellegű innovációs programot indít InnoMate néven, mely segíti őket a pályaválasztásban és a munkaerőpiacon való orientációban, illetve a vállalkozói attitűd kialakításában. A programba jelentkező pedagógusok/ifjúságsegítő szakemberek egyedülálló innovációs képzésen vesznek részt, melynek elvégzése után képesek lesznek az intézményben 12-16 alkalmas InnoMate klub működtetésére, melyhez a United Way Magyarország támogatást biztosít. A program körülbelül 4 hónapig tart (januártól májusig), és heti körülbelül 4 órás időbefektetést igényel a résztvevőktől, cserébe a szakemberek és a diákok olyan területeken próbálhatják ki magukat, melyekre egyébként ritkán kapnak lehetőséget. A fiatalok az Innomate klubok mellett sok más olyan élményben részesülnek, mely által jobban el tudják képzelni magukat a jövő munkaerőpiacán.

Az „InnoMate – Velünk életre kelnek az ötletek” programról és a pályázati feltételekről többet a következő linken tudhatnak meg: http://www.unitedway.hu/palyazati-felhivas-innomate-velunk-eletre-kelnek-az-otletek/

A jelentkezők általános műveltségi témákban és ún. STEM (természettudományos, matematika, a technológia és a mérnöki tudományok) fókusszal tudnak jelentkezni.

A jelentkezés határideje: 2019. november 25.

Érdeklődés esetén október-novemberben a United Way munkatársai személyesen is el tudnak látogatni az intézménybe vagy annak egy rendezvényére, hogy az érdeklődőknek bemutassák a programot. Kérem, ilyen irányú igényüket jelezzék a zsuzsa.vercseg@unitedway.hu email címen.

A szervezetről: A United Way Magyarország a világ legnagyobb, magánadományokból fenntartott civil szervezete, a 130 éves több mint 40 országban működő United Way nemzetközi hálózatának tagja. Magyarországi alapítása óta komoly szerepet játszik a civil társadalom fejlesztésében, nevéhez fűződik az 1%-os törvény kezdeményezése. Tevékenysége fókuszában az oktatás áll, pénzügyi oktatási, balesetmegelőzési és értő olvasóvá nevelő programjain keresztül évente közel 300 általános iskolában segíti elő a gyerekek sikeres felnőtté válását. Elkötelezett az önkéntesség ügye mellett, programjait évente több, mint 1000 önkéntes bevonásával valósítja meg.