palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vészfék ART Fesztivál 2014 – Legyél résztvevő!

Vészfék fesztivál 2014Az idén 2014. szeptember 19-21. között rendezik meg  a Vészfék ART Fesztivált Dunaszerdahelyen, ahova színház, film, képzőművészet, drámaírás, zene kategóriákba várjuk a jelentkezőket.

Mi a Vészfék?

A Vészfék egy fesztivál, egy alternatív workshop ahol országok, kultúrák, művészetek találkoznak és keverednek, ahol a meghívottak film, színház, zenei és képzőművészeti kategóriában alkotnak. A résztvevők a feladatot a fesztivál kezdőnapján sorsolás útján kapják, majd másfél nap áll rendelkezésükre, hogy azt teljesítsék.

A színészek egy tapasztalt rendező/színész segítségével és a darab írójával közösen állítják színpadra a kisorsolt drámát, miközben a képzőművészek, filmesek, zenészek egyénileg, illetve csoportosan teljesítik a feladatokat. Jelentkezz, és hagyd magad meglepni! Ismerj meg másokat, kerülj közelebb magadhoz. Valahogy ekképp zajlik. Az elkészült alkotások a fesztivál végén bemutatásra és értékelésre kerülnek.

Akik az elmúlt években nálunk zsűriztek: Forgács Miklós (rendező, dramaturg, Kassai Thália Színház), Molnár Emese (dramaturg, Komáromi Jókai Színház), Molnár Csaba (filmrendező), Vida Igor (Are you free? jazz fesztivál főszervező) és még sokan mások, akik nagyon kedvesek számunkra.

Szállás és étkezést térítésmentesen biztosítunk, ahogy minden csoport számára külön próbahelyiség áll majd rendelkezésre. A fesztivál programjai a dunaszerdahelyi NFG Klubban (https://www.facebook.com/nfgklub?fref=ts) és Durvacrew házban zajlanak. (https://www.facebook.com/DurvaCrew?fref=ts)

Figyelem!

A tavalyi résztvevőknek (kivételt a drámaírók képeznek) elég csak egy mailt küldeni a jelentkezési szándékukkal a veszfekfiok@gmail.com címre.

Általános feltételek az első körben jelentkezőknek.

Rövid bemutatkozó levelet és a csatolmányokat, kérjük a veszfekfiok@gmail.com címre 2014. augusztus 29-ig eljuttatni.

Vészfék fesztivál 2014

Drámaírás

Egyfelvonásos, minimum 2 maximum 5 személyes dráma elküldése tematikai megkötöttség nélkül. A drámát a színház kategóriába besorolást nyert résztvevők rendező segítségével állítják színpadra, így kérjük, hogy a dráma hossza ne haladja meg a 15 oldalt. (12-es betűméret) A drámaíró a próbafolyamat részvevője és a rendező segítője. Kérjük, figyelembe venni, hogy a besorolást nyert dráma az előadás igényeinek megfelelően változásokon mehet át.

Színház

Egyének és csoportok (2-4 fő) jelentkezését várjuk. A résztvevők a drámaírás kategóriába besorolást nyert drámát másfél nap leforgása alatt állítják színpadra. A jelentkezésnél kérjük figyelembe venni, hogy a színházrendezők sorsolás alapján jutnak a drámához és színészeikhez, így a csoportos jelentkezők nem feltétlenül fognak közös darabba kerülni. Bemutatkozó levelet, kérjük ne felejtsetek el küldeni.

Film

Maximum 3 személyes filmes csoportok jelentkezését várjuk saját felszereléssel. (kamera, vágóprogram, stb.) A fesztivál kezdőnapján a csoportok egy feldolgozásra kerülő tematikát sorsolnak, majd másfél nap leforgása alatt egy kisfilmet készítenek. A bemutatkozó levél mellé egy korábban elkészített mozgóképes anyagot is csatoljatok. Hossz, stílus megkötés nincs.

Zene (hangszer, ének)

Egyének csoportok (maximum 5 fő) jelentkezését is várjuk. A bemutatkozó levél mellé kérjük, hogy egy saját vagy feldolgozásra került szerzemény internetes linkjét is csatold. A besorolást nyert résztvevők másfél nap leforgása alatt, egy helyszínen kisorsolt feladatot teljesítenek a fesztivál végéig.

Képzőművészet

Egyéni kategória saját felszereléssel. A bemutatkozó levél mellé, kérünk egy korábban elkészült alkotást, adott esetben portfóliót küldeni.

Figyelem! A fesztivál szervezési koncepciója és sajátos dramaturgiája a Vészfék sajátja. Kérjük, jelentkezéskor ezt vegyétek figyelembe.