palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vigyél át révészem irodalmi pályázat

liget pályázatVIGYÉL ÁT, RÉVÉSZEM – ezzel a mondattal kérünk következő összeállításunkhoz a témát bármiként közelítő, megjelenítő költői vagy írói művet, verset, novellát, kisprózát, tetszőleges formában és hangnemben megalkotott, a folyóirat terjedelmi lehetőségeinek figyelembevételével készült szöveget 2010. december 25-ig.

Tervezett tematikus számunk ezúttal kapcsolódik a 2011-ben a VÍZ NAPJÁRA megjelenő antológiánkhoz. A kötet a vízről szól: a vízről mint őselemről, a létezést átható anyagról – legyen forrás, patak, folyó, tó, óceán, eső, könny, magzat- és fürdővíz alakban-állagban. Magyar, már nem élő költők verseihez kapcsolódnak a magyar festők „víz-témájú“ művei, illetve mai írók, költők, irodalomtörténészek lírai jegyzetei-elemzései. A szöveget és képet összerendező szerkezet fontos mozzanata, hogy a művek motivikusan kapcsolódnak egymáshoz, végigvezetnek az életen, téren és időn.

A Liget tematikus száma és az antológia is 2011 márciusában jelenik meg, de hangsúlyozzuk, hogy a hívó mondat bármiként értelmezhető.

Bemutatkozó szerzőknek javasoljuk, hogy a honlapon tájékozódjanak a folyóiratban megjelenő művek jellegéről.

A műveket kizárólag postán, a szerkesztőség címére várjuk:
Liget
1122 Budapest Kissvábhegyi út 4.
Kérjük, adja meg e-mail vagy postacímét, ahová az értesítést várja.

A postára adás határideje 2010. december 20.

Bővebben: info@liget.org

Forrás: http://www.liget.org/

Noivalto-Fesztival_2023