palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Visegrádi négyek képekben fotópályázat

kárpátok-alapitvány pályázatA Kárpátok Alapítvány Visegrádi négyek képekben címmel nemzetközi hirdet gyerekek és fiatalok számára a visegrádi négyek országaiban. A Kárpátok Alapítvány Visegrádi régió kilátásai című projektje elsősorban a Kárpátok régióban működő közösségfejlesztéssel foglalkozó non – profit szervezetek közötti együttműködések kialakítására törekszik. Célja bemutatni, hogy ezen szervezetek működésének milyen hatásai lettek az adott országban. A Visegrádi négyek képekben című Fotópályázat is ennek a projektnek a része.

A Visegrádi négyek képekben című pályázat teljes kiírása itt,  a hozzá tartozó adatlap itt tölthető le.

A fotópályázat célja, bemutatni a Visegrádi országok egyedülálló látnivalóit és a régióban működő helyi szintű együttműködéseket.

Pályázati kategóriák:
1. kategória: FELEJTHETETLEN VISEGRÁD – a Visegrádi országok történelmi, földrajzi vagy kulturálisan egyedülálló látnivalóinak bemutatása
2. kategória: VISEGRÁDI EGYÜTTMŰKÖDÉS – a Visegrádi országokban élő emberek együttműködésének pillanatai

A pályázat két korcsoportban kerül megrendezésre:

  • 1. korcsoport: 0-tól 18 éves korig
  • 2. korcsoport: 18-tól 30 éves korig


Nyeremény:
Az első helyezettek kategóriánként és korcsoportonként 100 euró díjazásban részesülnek. A második és harmadik helyezettek kiadványokat nyernek a Visegrádi régió országairól.
A legjobb képek kiállításra kerülnek.
A pályázat nyerteseinek kihirdetésére és a díjátadó ünnepségre 2011. június 10-én az Optima bevásárlóközpontban Kassán (Szlovákiában), a Civil Szervezetek Színes Városa elnevezésű program keretén belül kerül sor. A kiutazás és kint tartózkodás költségeit a Kárpátok Alapítvány fedezi.

A pályázat részvételi feltételei:

  • A pályázat nyitott, magyarországi gyermekeknek és legfeljebb 30 éves korú fiataloknak szól
  • Csak amatőr fotósok pályázhatnak
  • A részvétel ingyenes
  • Kizárólag Magyarországon, a pályázó által készített képek vehetnek részt a pályázaton (ezzel egyidőben a visegrádi országok mindegyékben meghirdetésre kerül a pályázat)
  • A pályázóknak minden fotóhoz ki kell tölteniük a pályázati űrlapot, mely elérhető a www.karpatokalapitvany.hu címen, illetve beszerezhető a pályázati kapcsolattartótól e-mail-ben (norbert.havasi@cfoundation.org).
  • Egy pályázó maximum 5 képpel nevezhet. Pályázni fekete-fehér és színes képekkel lehet.

A beküldhető fotók paraméterei:

  • kizárólag jpg és jpeg fájlok küldhetők be
  • a felbontás minumum 3 MP

A fotókat kizárólag CD-n vagy DVD-n, digitális formában fogadjuk.

Beküldési határidő: 2011. május 20-ig, a Kárpátok Alapítvány – Magyarország (3300, Eger Mekcsey u. 1) címre. A határidő után postára adott pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályamunkákat nemzetközi szakmai zsűri értékeli 2011. június 1-ig. Kategóriánként és korcsoportonként 1-3 helyezettig kerülnek díjazásra a fotók, továbbá a zsűri kiválasztja a díjátadó gálán (az Optima bevásárlóközpontban Kassán, Szlovákiában) megnyitásra kerülő fotókiállítás képeit is. A fotókiállítás ezt követően a visegrádi országok mindegyikében megrendezésre kerül.
Az eredmények nyilvánosságra hozatala legkésőbb 2011. június 7-ig megtörténik.

Forrás: