palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XI. Nemzetközi Magyar Fotópályázat 2011

mmikl pályázatA Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, továbbá a Magyar Fotóművészek Világszövetsége fotókiállítást rendez 2011. szeptember 17. és 29. között, a határainkon túl élő és alkotó, magukat magyar nemzetiségűnek valló fotográfusok, továbbá a Magyar Fotóművészek Világszövetsége tagjai részére. A tárlat célja bemutatni és népszerűsíteni mindazon magyar alkotók munkásságát, akik a Kárpát-medencében, vagy azon is túl, gazdagítják az egyetemes fotókultúrát. Ugyanakkor művészeti tevékenységükkel kapcsolatokat teremtenek a különböző országok, népek és kultúrák között.

Életkortól és foglalkozástól függetlenül, bárki részt vehet a pályázaton, aki nem magyar állampolgár, viszont magyar nemzetiségűnek vallja magát, bárhol is él a nagyvilágban. A magyar állampolgárok közül, csak az MFVSz tagjai pályázhatnak.

A pályázat témája kötetlen. Az alkotói szabadságot semmilyen formában nem korlátozzuk.

A pályázatra csak olyan felvételeket nevezhetnek a szerzők, amelyek a korábbi Nemzetközi Magyar Fotóművészeti Kiállításokon még nem szerepeltek.

Szerzőnként beküldhető maximum 10 db digitális vagy digitalizált felvétel JPG formátumban. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen, vagy a nagyítható (levilágítható, nyomtatható) képméret 210×297 mm-re legyen beállítva.

A kiállításra bejutó képek nagyításának költségét az MFVSz vállalja.

Nevezési díj nincs!

Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A családnév előtt sem sorszám, sem előtag (dr., id., ifj, stb…) ne szerepeljen. Mindezeket a nevezési lapon lehet feltüntetni. Csak így tudjuk a file-névlistát abc-ben kezelni.

A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni a mfvszfoto@gmail.com címre. Egy küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 15 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők. Figyelem! A becsomagolt állományokat, óriásleveleket nem fogadjuk, nem töltjük le. A műveket egyenként kell egy emailhez csatolni!!!!

Letölthető dokumentumok

palyazati-felhivas-es-nevlap

xi-nemzmagyfotopalyfelhivas-2011_b

A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük, amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a fényképek címében feltüntetett leírással. A nevezési lap letölthető a www.mafosz.hu oldalról, a fotópályázatok menüpontból. A nevezési lap e-mailben is beküldhető a képekkel együtt.

Díjazás: a zsűri javaslatára öt alkotónak egy-egy négyezer Ft. értékű fotóalbumot és oklevelet adományoznak a rendezők.

Az alkotások beküldésével a szerzők hozzájárulnak ahhoz, hogy a fotókiállítás népszerűsítése érdekében szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, időbeli és térbeli korlátozás nélkül jelenjenek meg a sajtóban felvételeik, a szerzők nevének feltüntetésével.

Az eredményeket kizárólag a Fotósélet hírlevélben hozzuk nyilvánosságra, amelyet emailben küldünk el mindenkinek. De később megtekinthetők a www.mafosz.hu weblapon is.

A kiállítás időpontja: 2011 .szeptember 17-től  szeptember 29-ig.

További információk kérhetők Győri Lajostól a (00-36) (1) 225-6033-as telefonszámról (hétköznap reggel 7-10 óra között) vagy emailen: gyoril@mmikl.hu

A képek és nevezési lap beküldési címe: mfvszfoto@gmail.com