palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XXI. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Pest megyei bemutatója

A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva – huszonegyedik alkalommal – hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó PEST MEGYEI BEMUTATÓIT. A találkozóra az általános iskolás korúak érdeklődésének, a csoporttagok életkorának és képességeinek megfelelő előadással lehet nevezni, műfaji és tematikai megkötés nélkül.

A műsoridő javasolt maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Kérjük a csoportokat, hogy – a játszó gyerekek érdekében – ne lépjék túl az ajánlott műsoridőt! Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a rendezők – a többi színjátszó együttes és a rendezvény tervszerű lebonyolítása érdekében – fenntartják maguknak azt a jogot, hogy a megadott műsoridőt jelentősen túllépő produkciókat leállítják.

Az induló csoport tagjainak 20%-a lehet 14-15 évesnél idősebb. Az a csoport, amelyik részt vesz az Országos Diákszínjátszó Találkozón, az ott bemutatott előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Egy csoport egy előadással nevezhet.

A jelentkező csoportok a működési helyük szerinti megyei találkozón – Pest megyében a Pest Megyei Közművelődési Intézet által szervezett megyei bemutatókon – indulhatnak (a találkozó meghirdetőjével történő egyeztetés alapján – a földrajzi távolságok miatt – kivételes esetben ettől el lehet térni).

A Pest megyei találkozók végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknél a csoport vezetője ezt külön kéri, és a jelentkezési lapon ezt bejelöli.

A példaértékű előadások az országos találkozó megyei bemutató-sorozatának zárultával – az erre a munkára felkért szakemberek javaslatai alapján – meghívást kaphatnak az országos gálaműsoron való szereplésre.
Az idei évben a bemutatók lebonyolításával kapcsolatos változások miatt az országban sehol sem kerülnek megrendezésre a regionális találkozók.
A megyei találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek a csoportvezető-rendezők számára elemző beszélgetéseket vezetnek a látott produkciókról.

A TALÁLKOZÓRA NEVEZŐ CSOPORTOK REGISZTRÁCIÓS DÍJA 3000,- FT, AMIT A MAGYAR DRÁMAPEDAGÓGIAI TÁRSASÁGHOZ KELL BEFIZETNI. A találkozóra történő jelentkezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé. A számlaszám és a befizetéssel kapcsolatos egyéb információ a jelentkezési lap végén található.

Letölthető dokumentum

JELENTKEZÉSI LAP

JELENTKEZNI – a mellékelt jelentkezési lapon – a PEST MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZETBEN 2012. FEBRUÁR 27-IG LEHET. A jelentkezési lapot Gaál Annának küldjék el e-mail-en: a gaal.anna@pmkult.hu címre. (A jelentkezési lap letölthető a PMKI honlapjáról a felhívások menüpont alatt is: www.pmkult.hu)

A PEST MEGYEI BEMUTATÓK HELYSZÍNEI ÉS IDŐPONTJAI:

  • Madách Imre Művelődési Központ – Vác (2600 Vác, Dr. Csányi L. krt. 63. Tel: 27/518-200) 2012. április 14. (szombat)
  • Művelődési Központ és Könyvtár – Tököl (2316 Tököl, Kossuth u. 66. Tel.: 24/510-905) 2012. április 21. (szombat)

Kérjük a csoportokat, tartsák be a jelentkezési határidőt, mielőbb küldjék be jelentkezési lapjaikat, jelöljék rajta, hogy melyik helyszínen szeretnének fellépni, mert a jelentkezés sorrendjét figyelembe vesszük a bemutatók helyszínének kiválasztásánál. Kérjük, a jelentkezési lap minden pontját töltsék ki, mert csak így tudjuk a rendezvényeket megfelelően előkészíteni!

A fesztivál országos találkozójára a tervek szerint Pakson kerül sor, várhatóan 2012. június 8-9-10-én.

Mivel Pest megyében két helyszínen kerül megrendezésre a gyermekszínjátszó találkozó, és a csoport vezetőinek jelölniük kell, melyik helyszínen szeretnének bemutatkozni kérjük, hogy AZ ÁLTALUNK MEGKÜLDÖTT JELENTKEZÉSI LAPOT HASZNÁLJÁK. Azoktól a csoportvezetők is ezt kérjük, akik közvetlenül megkapták a Magyar Drámapedagógia Társaság kiírását és nevezési lapját. Ezzel egyszerűbbé válik szervezési, előkészítési munkánk.

A rendezvénnyel kapcsolatban érdeklődni Gaál Annánál a 06-12336912-es és a 06-30-9391-777-es telefonon és a gaal.anna@pmkult.hu e-mail címen lehet.

Forrás: www.pmkult.hu