palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XXIX. Sajtófotó pályázat 2010

sajtófotó2010 pályázatFontos! A pályázati feltételek változtak, ezért kérjük, hogy a kiírást figyelmesen olvassák el. Bevezetésre került a nevezési díj!

Beküldhető pályaművek száma:
Egy pályázó 30 pályaművet küldhet be a pályázatra, kategóriától függetlenül. A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból. A sorozat maximum 10 képet tartalmazhat!
Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként.

A pályázaton legalább 5 megapixel (2562×1936) felbontású eredeti képpel lehet részt venni, melynek kicsinyített 1400×1000 pixeles változatát kell feltölteni. A 3. fordulóba bejutott képekről külön értesítés után feltöltendő a nagyfelbontású változat maximum 10 megapixel (3648 x 2736 pixel) méretű változata.

A pályázat nyílt, arra 2010. január 01. és 2010. december 31. között készült képek küldhetők be. Beadható olyan pályamű is a 12. Társadalomábrázolás dokumentarista- fotó sorozat kategóriába, amely több éven keresztül készült. Ilyen esetben nincs időkorlátozás.
A pályaművek kizárólag digitális formában, a http://www.sajto-foto.hu/ címen történt regisztrálás után tölthetők fel.

Kategóriák:

 1. Hír-eseményfotó (egyedi)
 2. Képriport (sorozat)
 3. Emberábrázolás-portré (egyedi)
 4. Emberábrázolás-portré (sorozat)
 5. Művészet (egyedi)
 6. Művészet (sorozat) (A Művészet (egyedi) és a Művészet (sorozat) kategóriákhoz: Műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása, fotóriporteri eszközökkel)
 7. Sport (egyedi)
 8. Sport (sorozat)
 9. Természet és tudomány (egyedi)
 10. Természet és tudomány (sorozat)
 11. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi)
 12. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat)
 13. Bulvár, humor, (egyedi vagy sorozat)

ELBÍRÁLÁS:

A pályamunkákat a kiíró által felkért neves fotós szakemberek bírálják el: A zsűri öt külföldi fotográfusból, és fotótörténészből, valamint két magyar fotóriporterből áll. Az egyeztetések még folynak, a pontos névsort később közöljük.

A zsűri kategóriánként egy I., egy II., egy III. díjat adhat ki. A zsűrinek joga van a továbbjutásra esélytelen sorozatból kiemelkedő képet az azonos kategóriában az egyedi kategóriába áttenni. A zsűri a beküldött sorozatokat a kiállítás és könyv részére átszerkesztheti.
A zsűri köteles kizárni mindazokat, akik a pályázati feltételeknek nem tesznek eleget!

A zsűrizés több fordulós, menete:

Első forduló – előzsűrizés: (2010. december 20 – 2010. január 10.)
Zárt rendszerű, nem nyilvános, nem közvetített.
A zsűri a kategória kiírásoknak megfelelően előszűri a pályaműveket online, azzal a céllal, hogy a második fordulóba csak – a kategória tartalmának – megfelelő, kifogástalan fotók kerüljenek.

Második, harmadik forduló: (január 14- 15-16.)
Nyílt, közvetített, személyesen is megtekinthető
A második fordulótól már a közönség számára is elérhető formában az interneten keresztül is (http://www.fotoklikk.hu/) látható a zsűrizés, ahol a zsűri tovább szűkíti a kategóriák képanyagait.
A 3. fordulóba bejutott képeket a kiíró nagyfelbontásban is bekéri, az eredeti feltöltő oldalon, amiről az érintetteket e-mailben értesíti. Ekkor kérjük az önéletrajzot és az arcképet is a regisztrációs oldalra feltölteni.

Negyedik forduló
(január 16.)
Az utolsó fordulóba jutott képek végső sorrendjének kiválasztása, interneten nem követhető.
Az eredmény kihirdetésére csak a sajtótájékoztatón kerül sor.

A zsűrizés helyszíne:
A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Székháza (1064 Budapest Vörösmarty u. 47/a)

Nevezési díj: 2400 Ft + Áfa. Összesen:3 000 Ft

Befizethető és átutalható a Magyar Újságírók Országos Szövetség 11706016 – 20720645 bankszámlájára. A nevezési lap kitöltése után kérjük befizetni, de legkésőbb, 2011. január 05. 24 óráig, a nevezési határidő végéig. Befizethető: banki átutalással elektronikusan, vagy bármilyen bankfiókban, és személyesen a MÚOSZ pénztárában kedd, szerda 9 -15 óra között (1064 Vörösmarty u 47/a.). A MÚOSZ pénztára 2010. december 22-től, 2011. január 3-ig zárvatart.
Az átutalás, vagy a befizetés megjegyzési rovatában fel kell tüntetni: ”Sajtófotó nevezési díj”, és a pályázó azonosító számát, amely a honlap saját adatok menüjében található, (Azonosító néven) ugyanitt ki kell tölteni, hogy az ÁFÁ-s számlát milyen névre,címre állítsák ki. A pénztárban befizetők azonnal számlát kapnak, akik banki átutalással fizetik ki, a MÚOSZ gazdasági osztályán átvehetik a számlát.

A Pályázati anyag leadása interneten:

Figyelem! A leadási határidő előtt, az utolsó napokban a feltöltés lelassulhat, ezért kérünk minden pályázót, hogy a feltöltést minél hamarabb kezdjék meg.
A pályázati anyagok fogadása egy központi szerveren történik, ahová a pályázók előzetes regisztráció után tölthetik fel file-jaikat. A regisztráció a www.sajto-foto.hu oldalon végezhető el. A feltöltő oldalon minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga, a pályaművek nem nyilvánosak.

A feltöltött képek a pályázat véglegesítéséig módosíthatóak, a véglegesített pályázatokat a zsűri – akár a pályázat vége előtt is – előszűri, ezért a lezárt pályázatok felnyitására nincs mód.
A szerver 2010. december 10-től 2011. január 05-én 24-óráig fogad el feltöltéseket!

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás

Bővebben, regisztráció: www.sajto-foto.hu