palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ybl, ahogy én látom – rajzpályázat

HUcimer2014 YBL bicentenárium – A Magyar Építészet Éve Ybl Miklós születésének 200. évfordulója alkalmábólrajzpályázatot hirdet felső tagozatos általános iskolások számára „Ybl, ahogy én látom” címmel.

 

A pályázat fővédnöke: L. Simon László, kormánybiztos, az Ybl Emlékbizottság elnöke

A pályázat témája: A pályamű ábrázolhat bármely Ybl Miklós tervezte épületet vagy épület részletét, de fejezze ki, hogy az alkotó mit lát benne értékesnek, különlegesnek és megmutatásra méltónak, illetve hogyan viszonyul az adott épülethez vagy részletéhez.

Pályázni bármilyen rajz vagy festési technikával készült alkotással lehet. Egy pályázó egy alkotást nyújthat be, amelynekYblRajzpályázat mérete nem haladhatja meg az A3-at.

A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg: az általános iskolák 5-6. illetve 7-8. osztályos tanulói számára.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. június 15.

Cím: YCP Communications Kft., 1392 Budapest, Pf. 252. (A borítékra írják rá: Ybl 2014)

A rajz hátulján kérjük feltüntetni a mintául választott épület nevét és pontos címét.

A pályaművekhez kérjük mellékelni a korosztály megjelölését, a pályázó a nevét, levelezési címét – lehetőleg e-mail címet is – és telefonszámát. Ha a pályázat elkészítésében közreműködött, akkor a felkészítő tanár nevét és elérhetőségét.

A pályázat beküldésével a gyermek gondviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a beküldött rajzokat korlátozás és jogdíjfizetése nélkül az Ybl-emlékévhez kapcsolódó kiadványokban és rendezvényeken felhasználja, a szerző nevének feltüntetése mellett.

A pályaműveket háromtagú, rangos zsűri bírálja el, a legjobban sikerült művekből kiállítást rendezünk. A zsűri első, második és harmadik díjat illetve különdíjat ad ki. A díjakat a beérkezett anyagokból rendezett kiállítás megnyitóján adjuk át.

A pályázat lebonyolítása az NKA támogatásával valósul meg.

A pályázat lebonyolítója: YCP Communications Kft.