palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Zavar? Tervezd át! tervezési pályázat

zavar-tervezd-at palyazatÉletünk fontos része a minket körülvevő képek, betűk világa: vizuális környezetünk, amelyről nap mint nap személyes véleményt alkotunk. Van, ami tetszik és van, ami nem. Van, amit megjegyzünk, van, amit kritizálunk, a nagy többség azonban hajlamos elfogadni a neki nem tetszőt is. Amit pedig lassan megszokunk, az hosszú távon az ízlésünket is meghatározza. A gyengén vagy rosszul sikerült vizuális megjelenésen azonban változtatni is lehet.

Ha úgy érzed, hogy valami nem tetszik mindennapjaink vizuális környezetéből, és tudod a megoldást, hogyan lehetne szebbé, jobbá, korszerűbbé, érdekesebbé, netán vonzóbbá tenni, tervezd át! Lehet jobb az útleveled külseje, stílusosabbak a kerület utcatáblái, érdekesebb az ismert márka emblémája, a kedvelt újság címlapja vagy lehet kevésbé provinciális a szomszéd bolt felirata, portálja. Lehet bőven válogatni a nem épp magas színvonalú publikus „alkotások” között. A megszokott rossz, ami mégis zavarja a szemünket könnyen megváltozhat, ha értő és felkészült szakember kapja a megbízást képi világunk alakítására.

Részvételi feltételek
A pályázaton 18. életévüket betöltött természetes személyek, illetve jogi személyek vehetnek részt. Mód van csoportos pályázat benyújtására is, de egy pályázó csak egy csoportos pályázatban vehet részt. A pályázaton való részvétel egyben nyilatkozat is a pályázó(k) részéről, hogy a beadott alkotások saját munkái, és más szerzői, vagy személyiségi jogait nem érintik. A pályázaton való részvétel automatikusan a pályázati feltételek elfogadását jelenti. A pályázaton való részvétel ingyenes. A zsűri döntésével kapcsolatban jogorvoslatnak helye nincs.

Beadható művek
Minden olyan munkával részt lehet venni a pályázaton, amely magyar tervezésű vagy Magyarországon megjelent vizuális kommunikációs felületet dolgoz át (például igazolványok, hivatalos iratok, plakátok, kiadványok, stb.). Az új koncepciók mellett minden esetben be kell mutatni az eredetit is az adott grafikai felületen. Bármilyen tervezőgrafikai műfajban készült munkával lehet pályázni. Nyomtatott anyagokat várunk, papírra kasírozva vagy printen, kiállítható állapotban. A pályaművek mérete 100×70 cm (fekvő- vagy álló). Egy 70×100 cm-es felületen csak egy pályamű szerepelhet. Egy pályázó maximum 5 db művel vehet részt a pályázaton. Minden pályázati anyag mellé, CD-n vagy DVD-n mellékelni kell a beadott művek digitális reprodukcióit, A/4-es méretű, 300 dpi-s, CMYK tif vagy eps formátumban (pdf nem megfelelő), valamint a nevezési lap *-gal jelölt részeit rich text formátumban.

A pályázati anyagok beadása

Minden pályázati anyaghoz mellékelni kell egy nevezési lapot is. A nevezési lapot hiánytalanul kitöltve az alkotás hátoldalára kell ragasztani, úgy, hogy az a szállítás során ne válhasson le. A pályázati anyagokat postán vagy személyesen lehet eljuttatni, munkanapokon 9–15 óra között, a MATT által megbízott stúdió irodájába. Cím: Art Force, 1012 Budapest, Logodi utca 30. A pályázati anyagokat gondosan becsomagolva kérjük leadni. A MATT a legnagyobb gonddal jár el az alkotások védelmében, de a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállal. A csomagoláson kérjük jól láthatóan feltüntetni: „MATT – Zavar? Tervezd át!”.

A pályázat elbírálása és a zsűri

A pályázati anyagokat a MATT által delegált szakmai zsűri fogja minősíteni. A zsűri által a legjobbnak ítélt munka alkotója a MATT szakmai díját veheti át. A legkiemelkedőbb 50 alkotásból kiállítás nyílik a Graphifest keretében, a Design Terminálban (V. kerület, Erzsébet tér).
A kiállításhoz kapcsolódóan a MATT katalógust jelentet meg a kiállítás anyagából.
A zsűri tagjai: Michal Batory – a zsűri elnöke, Farkas Anna a MATT képviseletében, Kálmán Tünde, Kassai Ferenc, Mélyi József, Pálfi György és Tompa Balázs.

A kiállítás
A „Zavar? Tervezd át!” című kiállítás 2009. november 6-án, 18 órakor nyílik a Design
Terminálban. A kiállításmegnyitó, a Graphifest rendezvénysorozat részeként, az Aranyrajzszög kiállítással és díjátadással együtt kerül megrendezésre.

A szakmai előadások

A Graphifest keretén belül a MATT, a kiállítás témájához kapcsolódóan szakmai előadásokat is rendez. Az előadások időpontjai és részletei később kerülnek a nyilvánosság elé. A szakmai napon, napokon való részvétel ingyenes, az előadások magyar nyelven zajlanak.

További információ
Bővebb információkért, a kiállítással és az előadásokkal kapcsolatban, kattintson a www.matt.org.hu/zavar linkre!
A Graphifest programjai a későbbiekben kerülnek nyilvánosságra!

A pályázati anyagok meghosszabbított beadási határideje: 2009.09.24.

KAPCSOLÓDÓ LINK: Zavar? Tervezd át!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUM:

pályázati kiírás
nevezési lap

Forrás: matt.org.hu