palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Zemplén Bakancslistájának Fotópályázata

Az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület fotópályázatot hirdet a Zempléni Tájvédelmi Körzet  megalakulásának 30 éves évfordulója alkalmából. A pályázat célja, a Zempléni Tájvédelmi Körzet és a tájegység értékeire történő figyelemfelhívás. Az Abaújba és Zemplénbe érkező turisták számára képes gyűjtemény formájában kézbe adható legyen, mit érdemes megnézni, ha tájegységünkbe látogatnak.

Formai és technikai követelmények:

 • elsősorban színes képeket várunk
 • a felvételek hagyományos vagy digitális technikával egyaránt készülhetnek, de csak digitális formátumban, nyújthatók be
 • digitális állományt JPEG formátumban (legalább Adobe PhotoShop jpeg 8-nak megfelelő tömörítés), minimum 2048 x 1536 pixel (3 M pixel) méretben fogadunk el
 • a beküldésre szánt kép 2012. január 1. és 2013. október 31. közötti készítésű legyen
 • Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy MANIPULÁLT FOTÓ NEM KÜLDHETŐ BE!

Nem számít a fotó manipulálásának:

 • a kép megvágása
 • a teljes képet érintő színkorrekció
 • analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása

A fotók manipulálásának számít:

 • képelemek kiretusálása/hozzáadása
 • a kép egyes részleteinek színkorrekciója
 • digitális effektek alkalmazása az utómunka során

A fotópályázaton minden korosztály részt vehet, aki a fényképezés iránt érdeklődik, amatőr vagy profi fotós egyaránt. Egy pályázó maximum 10 képet küldhet be. 

A pályázatra csak olyan képek nevezhetők be, amelyeket a pályázó maga készített.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A zsűri a nyertes pályázóktól az eredeti képet bekérheti.

A pályázó hozzájárulását adja ahhoz, hogy a pályázattal kapcsolatos képet a kiíró egyesület a 30 éves a Zempléni Tájvédelmi Körzet program keretében térítésmentesen publikálhatja, felhasználhatja. Amennyiben a kép felhasználásra kerül a kiadványban, a fotó készítőjének nevét feltüntetjük, és abból egy tiszteletpéldányt juttatunk a pályázónak.

A fotók beküldési határideje: 2013. október 31.

A fotók elbírálásának tervezett határideje: 2013. november 30.

Elbírálás és díjazás: A fotókat szakemberekből álló zsűri fogja bírálni.

A zsűri által érdemesnek talált fotók bekerülnek a Zemplén Bakancslistája című képeskönyvbe. Az ő nyereményük a könyvben történő megjelenésen kívül 1 db az elkészült könyvből, melyet a Zempléni Tájvédelmi Körzet napján, 2014 tavaszán egy könyvbemutató keretében nyújtunk majd át.

A legjobbnak ítélt képek készítői részére szánt díjak szervezés alatt állnak, az egyesület honlapján kerülnek majd feltüntetésre a nyár folyamán.

A fotókat az alábbi e-mail-címre kérjük feltölteni: azertke@t-online.hu

A tárgy rovatba az alábbit kérjük feltüntetni: ZTK Bakancslista Fotópályázat

Kérjük a fotó beküldőjének pontos nevét, e-mail-címét, postai címét, illetve annak pontos megjelölését, hogy a beküldött fotó hol készült, mit ábrázol!

A kép elnevezése: ÉKEZETEK NÉLKÜL a beküldő neve, ‘_’ (aláhúzás) és a kép készítésének helye (település), ha több kép van ugyanazon településről, akkor sorszáma a végén. Pl: KovacsJanos_Sarospatak1.jpg

Forrás: http://www.azertke.hu/