palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Zenei és vizuális nevelés-pályázat diákok részére

pmkiBudakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ (2092. Budakeszi, Fő u. 108) a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával pályázatot hirdet Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából. A pályázat célja: lehetőséget teremtsen Erkel Ferenc személyének és tevékenységének megismerésére, elősegítse a pályázaton résztvevő gyerekek és fiatalok közösségi-személyiségfejlődését, értelmi-érzelmi, együttműködő, kommunikációs képességeik fejlődését, alkotó, kreatív kompetenciájuk erősödését.


Pályázati téma: Erkel Ferenc személyéhez és / vagy egyik – a pályázó által szabadon választott – operájához készített pályamű benyújtása az Erkel Ferenc Művelődési Központba.

Pályázati kategóriák:

 1. Vers, próza, tanulmány-saját szerzemény:  Terjedelme maximum 3 oldal, két példányban.
 2. Grafika, festmény, fotó, szobor, kisplasztika: Maximális mérete 50 cm x 50 cm.
 3. Színi előadás-saját szerzemény (maximum 8 fős és 20 perces darab A színpadon hangosítást és világítást csak előzetes egyeztetés alapján tudunk biztosítani. Az esetleges díszletet, jelmezt, egyéb kelléket a csoportok biztosítják; kérem, a produkció gördülékenysége érdekében ezek a tárgyak ne legyenek nehezek és nagyok. Színpadunk adottságai: 40 cm magas, 20 m2 alapterületű dobogórendszer, használható belmagassága: 2,5 m)

Életkor szerinti besorolás:

 • Általános iskolás tanulók 1-4. osztályig
 • Általános iskolás tanulók 5-8. osztályig
 • Gimnáziumi, középiskolás, szakközépiskolás tanulók 1-2 évfolyamig
 • Gimnáziumi, középiskolás, szakközépiskolás tanulók 3-4 évfolyamig

Pályázhatnak: Azon pályázók jelentkezését várjuk elsősorban, akik a Budaörsi Kistérség oktatási intézményeinek tanulói, továbbá szívesen várjuk a pest megyei oktatási intézmények tanulóinak jelentkezését is.

A legjobb pályaműveket tárgynyereményekkel jutalmazzuk.

Pályázati feltételek:

 • A PÁLYÁZÁS ELŐFELTÉTELE NEVEZÉSI LAP KITÖLTÉSE, ÉS BENYÚJTÁSA az Erkel Ferenc Művelődési Központba postai úton (2092. Budakeszi, Fő u. 108.) vagy emailen: info@efmk-budakeszi.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 • Nevezési lap kérhető az Erkel Ferenc Művelődési Központban, illetve emailen: info@efmk-budakeszi.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , továbbá letölthető a művelődési központ honlapjáról: www.efmk-budakeszi.hu
 • A NEVEZÉSI LAPOT HIÁNYTALANUL TÖLTSE KI! (Hiányos adatokkal beküldött pályamű nem szerepelhet a pályázaton.)
 • Egy tanuló vagy tanulócsoport maximum 2 pályaművet adhat be (Csoport esetében az életkor átlaga dönti el, melyik kategóriába sorolandó.)
 • A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó adatait (pályázó neve, címe, telefonszáma, email címe, oktatási intézmény neve, helye, felkészítő pedagógus neve, telefonszáma), technikai igényt, pályázati kategóriát és életkor szerinti besorolást. A fenti adatokat kérjük borítékban a pályaműhöz csatolni.
 • A pályázó a pályamunkának adjon címet.
 • Borítékra, dobozra kérjük, írják rá: „Zenei és vizuális nevelés”
 • A pályaművek visszavehetők az Erkel Ferenc Művelődési Központban 2010. május 17-től május 24-ig. A határidőig el nem vitt pályaműveket nem áll módunkban tovább megőrizni.

A pályaműveket a zsűri korosztályonként, műfajonként és kategóriánként értékeli. A zsűri javaslata szerint a legjobb pályaművek kerülnek bemutatásra. Grafika, festmény, fotó, szobor, kisplasztika kategóriában a legjobb műveket az Erkel Ferenc Művelődési Központ mini galériájában állítjuk ki. A győztes pályaművekről telefonon vagy emailen értesítjük az érintetteket, ezért kérünk minden pályázót, hogy pontos adatokat adjon meg a nevezési lapon és a pályázatban!

Nevezési lapok leadási határideje:  2010. március 31. szerda 16 óra
Az 1-es, 2-es kategóriába eső pályaművek leadási határideje: 2010. április 9. péntek 16 óra
3-as kategóriában (színi előadás) nevezettek zsűrizetése: 2010. május 8. szombat 10 óra Erkel Ferenc Művelődési Központ

A győztes pályaművek bemutatója: 2010. május 15. szombat 16 óra Erkel Ferenc Művelődési Központ
Grafika, festmény, fotó, szobor, kisplasztika kiállítás megtekinthető: 2010. május 10-május 23-ig.
További információ: 23/451-161-es telefonszámon és emailen: info@efmk-budakeszi.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Bővebben: http://www.pmkult.hu/

Forrás:  http://www.pmkult.hu/