palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Cseh Tamás-dalok ötletpályázat

csehtamasA Budavári Önkormányzat ötletpályázatot hirdet Cseh Tamás és Bereményi Géza hajdani lakóhelyét megjelölő egyedi műalkotás tervezésére az I. kerület Iskola utca 35. számú házra vagy annak környezetébe. Jövő év végén lesz 40 éve, hogy ebben a házban kezdődött el az a páratlan alkotói folyamat, amely ezerkétszáz dallal ajándékozta meg a magyar kultúrát, maradandó lenyomatát adva a múlt század utolsó évtizedeinek. Ez a közös alkotás, ez a korszak Cseh Tamás halálával végérvényesen lezárult.

Az „emlék-mű”, a „jel” mégsem pusztán a zeneszerző-énekesnek és előadóművésznek lenne hivatott emléket állítani; a cél az, hogy műalkotás eredeti módon jelenítse meg a Cseh Tamás – Bereményi Géza által életre hívott „Cseh Tamás-dalokat”, ezek első születési helyének állítson méltó emléket.

A legjobb pályamű díja 500.000 Ft
. A jeligés pályaművek bontására 2010. január 22-én kerül sor. A pályázattal kapcsolatos további részletek megtalálhatók a www.budavar.hu honlapcímen.

A pályázat során olyan ötlet kidolgozását és bemutatását várjuk, amely az Iskola utca 35/A számú épületre vagy annak környezetébe állítandó „emlék-mű”, „jel” létrehozására, megalkotására inspirál. 1970-től másfél évig ebben a házban lakott Cseh Tamás és Bereményi Géza, az általuk életre hívott „Cseh Tamás-dalok” jelentős része itt született.

  • A pályamű megjelenítése kötetlen, de közérthetőnek, és áttekinthetőnek kell lennie. A pályamű feliratot is tartalmazhat.
  • A pályázati dokumentáció megalkotásához javasolt a kor, a környezet és Cseh Tamás munkásságának, életének alapos megismerése.
  • A pályázatban előterjesztett dokumentációkat megilleti a jogszabály szerinti szerzői jog.
  • A pályaműveket zárt, jeligével ellátott csomagolásban kell leadni 2010. január 21-én déli 12 óráig a Budavári Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodájában. A pályamű mellett lezárt, jeligével ellátott borítékban kell megadni a pályázó személyes adatait (név, lakcím, elérhetőség).
  • A pályázatot a Budavári Önkormányzat polgármestere által felkért adhoc bizottság bírálja el.
  • A bíráló bizottság fenntartja magának a jogot, hogy ne jelöljön meg „legjobb pályaművet”.
  • A bíráló bizottság e döntése ellen felszólamlásnak vagy jogorvoslatnak nincs helye.
  • A legjobb pályamű díjazása 500.000 Forint. A mű díjazásával egyidejűleg az Önkormányzat az ötlet felhasználási jogát.
  • Az Önkormányzat a nem díjazott pályaműveket a pályázóknak visszaszolgáltatja, azokat személyesen vagy meghatalmazott útján a bírálatot követő 60 napon belül lehet átvenni.

Ezt követően a pályázat kiírója a pályaművek megőrzésére nem vállalkozik, azokért felelősséget nem vállal.
E feltételek bármelyikének meg nem felelése esetén a bíráló bizottság a pályaművet a pályázatból kizárja.
További felvilágosítással Dr. Aczél Péter főépítész2 áll rendelkezésre. (Tel: 458-3017)

Letölthető dokumentumok

Forrás: Budavári önkormányzat