palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„Életfogytig a fájdalom börtönében? Felfüggesztve!” médiapályázat

Országos médiapályázat a Múosz és az Egészségőr Alapítvány szervezésében. Ma a világon mintegy 176 millió nő él endometriózissal: tehát minden 10. nő érintett! A pályázatra olyan műveket (riportokat, interjúkat, híradásokat) várnak, amelyek az endometriózis bemutatásával foglalkoznak, felhívja a laikus közvélemény (elsősorban a nők) figyelmét a tünetekre, melyek együttes meglétekor mindenképpen gondoljanak erre a betegségre, és forduljanak orvoshoz. Egy átlagos endometriózis diagnosztizálása a betegnek 8 évébe és 6 különböző orvos kontaktussal jár. Ezt a két számot szeretnénk minimálisra csökkenti az Önök segítő, támogató közreműködésével.

Pályázni az endometriózis bemutatásával kapcsolatban a 2012. február 29. és 2012. május 30. között megjelenő alkotásokkal lehet.

A pályázatnak az írott és az online megjelenés esetében legalább 2500 karakter terjedelműnek kell lennie, felső határ nincs. A televíziós és rádiós műsorok hossza pedig legalább 3, de legfeljebb 45 perc lehet.

A pályázatokat orvosi és újságírói szakmai bizottság értékeli. A műfajok és a médiumok esélyegyenlőségének jegyében a díjazottak között a zsűri nem állít fel sorrendet: hárman részesülnek 200-200.000 forint díjazásban. A díj összege bruttó érték. A kiírók fenntartják a jogot különdíj adományozására.

Nyilvános eredményhirdetés: 2012. június 14.

Arra kérjük a szerzőket, hogy pályamunkájukat jeligével ellátva nyújtsák be. Mivel minden pályázót írásban is értesítünk, kérjük, hogy nevét, címét és telefonszámát egy jeligével ellátott külön borítékban adja meg.

A pályaművek postai úton (CD-én, DVD-n) történő feladási határideje, illetve az online elküldési határidő: 2012. május 30.

Postacím: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., 74-es épület, I. emelet

E-mail: endometriozispalyazat@egeszsegor.com

A borítékra írják rá: „Életfogytig a fájdalom börtönében? Felfüggesztve!”

Azért fordulunk Önökhöz, hogy minél szélesebb körben tudjuk a nyilvánosság tudtára hozni mindezt. Számítunk e társadalmi célú összefogásban az Önök folyamatos támogatására és objektív tájékoztatására.

Forrás: „Életfogytig a fájdalom börtönében? Felfüggesztve!” médiapályázat