palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

1. Nemzetközi Soproni Hűségnapi fotópályázat

A Soproni Fotóklub Egyesület pályázatot ír ki, melynek célja egy vetített képes kiállítás során méltón megemlékezni az 1921. december 14–16-án Sopronban és környékén megtartott népszavazásra, melyen a lakosság többsége a Magyarországhoz tartozás mellett döntött Ausztria helyett. A népszavazás eredményét Párizsban december 21-én, a nagykövetek tanácsa tudomásul vette, és így Sopron 1922. január 1-jén hivatalosan is visszakerült Magyarországhoz.

A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA:

Soproni Fotóklub Egyesület
Hungary 9400 Sopron, Ady Endre u. 10.

PÁLYÁZATI NAPTÁR:

Beküldési határidő: 2012. október 31.
Zsűrizés időpontja: 2012. november 12.
Kiértesítés időpontja: 2012. november 16.
Díjátadás és kiállítás: 2012. december 14.
Díjak és CD katalógus postázása: 2013. január 21.

KIÁLLÍTÁS:

Helyszín: Soproni Erdészeti Múzeum (9400 Sopron, Templom utca 4.)

Díjátadó és vetített kiállítás időpontja: 2012. december 14. 1500 és 2012. december 14. 1800

PÁLYÁZATI KATEGÓRIÁK:

  • A) Nyitott színes
  • B)  Nyitott monokróm
  • C)  Speciális téma: Történelem (Színes vagy monokróm épületfotó, riportfotó, dokumentarista eseményfotó)

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK: A pályázat nyitott, azon foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, kivételt képeznek a zsűri tagjai és a kiállítás szervezői. Egy szerző kategóriánként 4 – 4 képet küldhet be. A felvételek hagyományos vagy digitális technikával egyaránt készülhetnek, azonban a végső képet csak digitális fájlban fogadják el a rendezők JPG formátumban. Ugyanazon képet nem lehet több kategóriában nevezni. A kiállítás megfelelő propagálása céljából a képeket a rendező szabadon felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével, de felhasználási díj fizetése nélkül. A pályázónak teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályamű fölött. A szervező nem vállal felelőséget az ezek hiányából eredő jogvitákban. A zsűri döntése végleges és nem vitatható. Minden pályázó 1db digitális katalógust kap a kiállítás anyagából. Pályázatot csak érvényes nevezési lappal és a kifizetett nevezési díjjal fogadunk el. A szerzők a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket.

KÉPEK BEKÜLDÉSE:

Formai követelmények: A képeket optikai adathordozón (CD, DVD) kell beküldeni. JPG kép, 8-10 tömörítéssel, sRGB színmód. A hosszabbik oldal mérete minimum 1024 pixel, maximum 1200 pixel. A kép fájlmérete ne haladja meg a 2 MB-ot.

A képek elnevezése: Négy csoportban, köztük kötőjellel elválasztva. Első csoport a kategória betűkódja és a kép sorszáma, a második csoport az ország ISO kódja, harmadik csoport a kép szerzőjének teljes neve, negyedik csoport a kép címe. pl.: A1-UK-John_Smith-Dream.jpg

A pályaműveket postai úton a kitöltött nevezési lappal együtt kell küldeni!

Postacím:
Soproni Fotóklub
9401
Sopron
Pf. 143.
HUNGARY

NEVEZÉSI DÍJ:

Részvételi kategóriák számától függetlenül: 15 € / 22$ / 4000 Ft (csak magyarországi pályázók esetén)

Fizetés módja:

PayPal: contest@sopronifotoklub.hu

Megjegyzés rovatba kérjük beírni a pályázó nevét! A nevezési díj a pályázati anyaggal együtt készpénzben is elküldhető! Amennyiben a pályázó nem fizeti ki a nevezési díjat a beküldési határidőig, a pályázati anyaga automatikusan elutasításra kerül!

DÍJAZÁS KATEGÓRIÁNKÉNT:

  • 1. helyezés FIAP arany
  • 2. helyezés FIAP ezüst
  • 3. helyezés FIAP bronz
  • 6 db Kékszalag

ZSŰRI TAGJAI:

Folcz Tóbiás (HU) EFIAP, E-MAFOSZ/s
Csigó Gergely (HU) AFIAP, E-MAFOSZ
Albert Krigler (AT) ESFIAP, ESVÖAV, M-VÖAV, Hon-ÖGPh

KIÉRTESÍTÉS ÉS KATALÓGUS: A pályázat eredménye a www.sopronifotoklub.hu oldalon 2012 november 16.-ától elérhető. A díjazott, illetve elfogadott képekből CD katalógus készül, melyet minden pályázó postai úton megkap.

Web: www.sopronifotoklub.hu

Email: contest@sopronifotoklub.hu