palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Green-Go filmes pályázat

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért, a Diverziti Egyesület és a Greenpeace Magyarország minden kamera, illetve egyéb felvevőberendezés-tulajdonost hív, hogy vegyen részt a második nemzetközi Green-Go rövidfilm versenyen és fesztiválon!

A kisfilmes kategóriák az alábbiak:

 • Energia[Forradalom] a fenntartható energia nemzetközi évében (Greenpeace Magyarország) – Ma az ipar, a gazdaság és a társadalom jórészt a fosszilis energiahordozókból kinyert energiára épül. A fosszilis energiahordozók használata azonban komoly káros következményekkel jár, úgymint az éghajlat megváltozása, a különböző társadalmak, országok, kontinensek közötti, illetve azokon belüli egyenlőtlenségek kialakulása, vagy ezen energiahordozók készleteinek teljes kimerítése. Amennyiben nem tanuljuk meg az energia hatékony, nem pedig pazarló használatát, nem váltunk át a megújuló energiaforrások használatára és forradalmasítjuk ezáltal energia rendszereinket, úgy saját túlélésünket veszélyeztetjük. A fenntartható energia nemzetközi évében eljött az idő, hogy változtassunk a hozzáállásunkon, és valódi megoldásokkal álljunk elő az emberiség és a környezet számára! Készíts filmet arról, miként veszélyeztetik a jövőt a fosszilis energiahordozók, és hogy szolgálja a társadalmak és közösségek életét szerte a világon a megújuló energiaforrások használata! Mutasd meg, hogyan lehetne meggyőzni az embereket a változások szükségességéről!
 • Ünnepeljük együtt az európai természetet – Az élőhelyvédelmi irányelv 20. évfordulója (CEEweb a Biológiai Sokféleségért) – Az európaiak büszkék lehetnek az öreg kontinens gazdag és változatos élővilágára, legyen az akár a hód, a jégmadár, a kökörcsin vagy a méltán hires lankás pannon homokos sztyeppék élővilága. Az EU felismerte a természeti örökségünk megőrzésének fontosságát, melyet az élőhelyvédelmi és madárvédelmi irányelveken keresztül próbál megvédeni. Összességében ezen irányelvek mintegy 1000 állat- és növényfaj, és közel 200, úgynevezett “élőhely-típust” (pl.: sajátos típusú erdők, legelők, vizes élőhelyet stb.) védelmeznek. Mutasd meg a világnak és Európa polgárainak, hogy milyen büszkék lehetnek ezen természeti örökségre és az ennek köszönhető szolgáltatásokra (úgymint élelmiszer, gyógyszerek, tiszta víz, a beporzásból születő mézre, gyümölcsökre és zödségekre)! Nyisd fel az emberek szemét és mutasd meg nekik, hogy a változatos természeti kincs nélkül milyen életet élnének és világíts rá ennek a változatosságnak a ma még élvezhető gazdasági és társadalmi előnyeire!
 • Fedezd fel a kulturális és a biológiai sokszínűséget – az életünk alapját (Diverziti Egyesület) – Az emberiség és a különböző kultúrák nem mondhatók homogénnek. Ez igaz a természetre is. Különbözőek a színeink – s a színek amiket használunk, a hagyományaink, táncaink, ételeink és tündérmeséink – akármennyire is hihetetlen, ezek mind a környezetünkön és a benne rejlő biológiai sokféleségen alapulnak. Ma a világ a globalizációnak köszönhetően nyelveket, kultúrákat, és nem utolsó sorban fajokat veszít el napról napra, méghozzá ijesztő mértékben. Fedezd fel a kapcsolatot a kulturális és a biológiai sokféleség között, mutass rá a változatosság elvesztésének következményeire és mutass be egy sokféleség nélküli világot, hogy mindezeken keresztül felhívd az emberek figyelmét a változatosság fontosságára!

Követelmények

A kisfilmek legyenek:

AKÁR

 • kampányfilmek, amelyek maximum 60 másodpercben szellemesen és sokkolóan közvetítik a 3 téma valamelyikének üzenetét,

VAGY

 • akármilyen más filmes műfaj, amely releváns környezetvédelmi üzenetet mutat be minimum 60 másodpercben, maximum 8 percben ,

ÉS

 • Youtube-ra vagy VImeo-ra legyen feltöltve nagy felbontásban (legalább 720px széles).

Jelentkezési feltételek:

 • Kitöltött online jelentkezési lap: http://greengofest.eu/hu/apply
 • Csatolt Youtube/Vimeo link
 • Csatolt időzített felirat (.srt) angol nyelven
 • Kettő darab állókép a filmből (min. 300 dpi)
 • Csatolt fénykép a készítőről (min. 300 dpi)
 • Trailer, amennyiben elérhető
 • A nevezési határidő megváltozott, még nem késő befejezni és benevezni a filmed a Green-Gora! Az új nevezési határidő: 2012. november 9.
 • Egy jelentkező maximum három filmmel pályázhat (egy film/kategória, ezesetben filmenként külön jelentkezési lapok kell kitölteni)

Felhívjuk a figyelmed, hogy a fenti kritériumok nem teljesülése esetén a jelentkezésedet nem áll módunkban elfogadni!

A beküldött pályaműveket az alábbi szempontok szerint értékeljük:

 • kreativitás
 • eredetiség
 • a környezeti és természetvédelmi üzenet erőssége
 • szakmaiság

Minden kategóriában külön zsűri értékeli majd a pályaműveket a fenti szempontok alapján. A zsűri tagjai között egy újságíró, egy filmes szakértő és a témafelelős civil szervezet képviselője lesz. A zsűri minden kategóriában egy első helyezettet hirdet.

Mindemellett az összes videó fel lesz töltve a verseny weboldalára a nevezések menüpont alá 2012. november 6-án (http://greengofest.eu/hu/entries), ahol a honlap látogatói megtekinthetik a filmeket, illetve szavazhatnak is a nekik leginkább tetsző filmekre 2012. november 6. 18:00 (CET) és 2012. november 16. 18:00 (CET) között. Kategóriáktól függetlenül, az összes beérkezett pályamű közül egy közönségdíjast hirdetünk a látogatók által leadott szavazatok alapján.

Amennyiben a szervezők a közönségszavazatok érkezése során bármilyen szabálytalanságot észlelnek, fenntartják a jogot, hogy a versenyzőt a versenyből kizárják.

A díjazott videókat a verseny honlapján 2012. november 19-én a szervezők közzéteszik. A díjazott videók készítőit a szervezők legkésőbb 2012. november 19-ig e-mailben értesítik. A pályaművekkel szemben támasztott, tehát érvényesnek tekintett alkotásokat helyezéstől függetlenül a 2. Nemzetközi Green-Go Fesztivál keretében Budapesten levetítjük.

Feltételek és kikötések

A rövidfilmverseny és fesztivál résztvevői hozzájárulnak, hogy a szervezők (Greenpeace Magyarország, CEEweb a Biológiai Sokféleségért, Diverziti Egyesület) és nemzetközi partnerszervezetei a pályázók által beküldött filmeket szabadon használhassák. Ezáltal a pályázók a szervezőket minden joggal felruházzák („kizárólagos jog”), korlátozás nélkül, pályaművük egyéni és a világon bárhol történő levetítésére, tartalmának használatára bármilyen nyelven és média csatornán, továbbá arra, hogy a pályamű hozzáférését harmadik fél számára korlátozzákk a Green-Go honlapon vagy saját webfelületeiken. A pályázók hozzájárulnak, hogy a szervezők a filmeket és annak részleteit szabadon, korlátozás, és anyagi ellenszolgáltatás nélkül, bármilyen megkötés nélkül szabadon használhassák. A jelentkezőket semmilyen szerzői jog a fentiekért nem illeti meg. A szervezők a filmeket nyereségszerzés céljából nem használhatják fel. A szervezők a filmekben semmilyen lényeges változtatást nem tehetnek a film készítőjének engedélye nélkül. Amennyiben a filmeket a szervező, vagy valamely tagszervezete levetíti, a vetítés során a vetítő félnek (szervező vagy tagszervezete) kötelessége megjelölni a film címét, illetve a producer és a filmkészítők neveit. A jelentkezők a beadott pályaműveiket korlátozás nélkül vetíthetik, más versenyekre benevezhetik jelen verseny mellett. A szervezők a filmkészítők által elkövetett esetleges szerzői jogsértésért nem tehető felelőssé, a szervezők a szerzői jogok tekintetében a beérkezett pályaműveket nem vizsgálják. A szervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben etikai vagy jogi aggályok merülnek fel a szerzői jogokat illetően, illetve a honlapon leadott szavazások során, a versenyzőt a versenyből kizárhatják

Home:
http://www.ceeweb.org/
Facebook:
http://www.facebook.com/pages/CEEweb-for-Biodiversity/149077228440738
Twitter:
http://twitter.com/#!/CEEwebEurope
Blog:
http://ceeweb.blogspot.com/


Home:
http://www.ceeweb.org/
Facebook:
http://www.facebook.com/pages/CEEweb-for-Biodiversity/149077228440738
Twitter:
http://twitter.com/#!/CEEwebEurope
Blog:
http://ceeweb.blogspot.com/