palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

100 legszegényebb–Ahogy Te látod fotópályázat

100legszegenyebb palyazatA Kurt Lewin Alapítvány fotópályázatot hirdet, melyre a szegény és hátrányos helyzetű csoportok tagjait sztereotípiáktól mentes módon bemutató képekkel, valamint hozzájuk kapcsolódó rövid szövegekkel lehet jelentkezni. A pályázat háttere: Az alapítvány által 2009-ben kiadott „100 legszegényebb” című kiadványban, mely a szegénység, megfosztottság sokarcúságára, személyes történeteire fókuszált, profi fotósok portré- és zsánerképei, valamint díjnyertes újságírók rövid szövegei olvashatóak. Fontosnak tartjuk, hogy a díjnyertes alkotók mellett minden állampolgár megmutathassa a szegénység azon arcait, jeleneteit, történeteit, melyekkel saját környezetében találkozik, és melyeket szélesebb közönségnek is érdemes megismernie.Feldolgozható témák:
Hátrányos helyzetű csoportok tagjainak, életének, környezetének bemutatása.  Az anyagi szegénység mellett a kulturális, egészségügyi, szociális és más jellegű megfosztottság bármely formája feldolgozható.

Fotók: Minden pályázó maximum három, bármely technikára készült, digitális formátumú, színes képpel pályázhat.  A képeket a készítő maga töltheti fel a www.100legszegenyebb.hu weboldalra.  A weboldalon a képek az adminisztratív személyzet aktiválása után – legfeljebb két munkanapon belül – jelennek meg.  A pályázó tudomásul veszi, hogy a Kurt Lewin Alapítvány a beküldött képek között jogosult szelektálni, így a témához, szemléletmódhoz nem illeszkedő képek nem kerülnek aktiválásra.  A fotók egyenként maximum 2 MB méretűek lehetnek.

Kísérőszöveg:
Minden fényképhez egyenként 100-1200 karakteres szöveg tölthető fel, mely a fotó címe mellett tartalmazhat a fotón ábrázolt személlyel/személyekkel készült interjúrészletet, a feldolgozott téma leírását, elbeszélését, vagy a téma szempontjából releváns más személyek megszólaltatását. A Kurt Lewin Alapítvány jogosult a nem a témához illő, az egyes kisebbségek, társadalmi csoportok, vagy egyes személyek jogait sértő, illetve a szemléletmódhoz nem illő szövegek, illetve az azokhoz tartozó fotók moderálására és az aktiválás megtagadására.

Feltöltés:

  • Kép feltöltéséhez a www.100legszegenyebb.hu weboldalon be kell jelentkezni az oldal jobb felső részen az e-mail cím és a jelszó megadásával.
  • Új felhasználóként először regisztrálni kell, amit a jobb oldalon található  “Regisztrálj!” gombbal lehet megtenni egy rövid adatlap kitöltése után.
  • A képek feltöltésére szolgáló alkalmazás a “Fotózz!” menü alatt érhető el. Amennyiben nincsen bejelentkezve, akkor a jobb felső sarokban a következő üzenet látható: “Feltöltéshez be kell jelentkezned.”.
  • A képeket egyesével kell feltölteni, egy rövidebb címet a fotó címe rubrikába és egy kísérőszöveget a komment rubrikába lehet hozzá megadni.
  • Amennyiben egy felhasználó három képet feltöltött, újabb feltöltéskor  a következő üzenet fogadja: “Egy felhasználó maximum 3 képet tölthet fel.” A feltölthető képformátumok: gif, jpg és png.

A  Kurt Lewin Alapítvány által jóváhagyott fotók három munkanapon belül felkerülnek a weblapra, melynek látogatói szavazatukkal dönthetnek a legjobb fotóért járó díj odaítéléséről.

A fényképen megjelentetett személyek hozzájárulása:
A pályázó köteles szavatolni, hogy a fényképen megjelentetett személyek a képük, arcuk, illetve környezetük publikálásához kifejezetten hozzájárultak, illetve, hogy a fotók egyébként más személyiségi jogait nem sértik.

Szerzői jogok: A pályázó elismeri és szavatolja, hogy az általa feltöltött képek szerzői joga őt illeti, és a feltöltött fotókkal kapcsolatban harmadik személynek semmilyen szerzői jogi, vagy egyéb jogosultsága, illetve igénye nincsen. Ha a beküldött fotók szerzői joga mást illet, az érintett személy hozzájáruló nyilatkozatát a pályázó a Kurt Lewin Alapítványnak köteles megküldeni. Amennyiben a beküldött fotó eredetisége kétséges, a Kurt Lewin Alapítvány felhívására a pályázónak bizonyítania kell a fotó eredetiségét. A pályázó elismeri, hogy a Kurt Lewin Alapítványhoz beérkezett bármely szerzői jogi igény teljesítéséért helytállni köteles, illetve, hogy a Kurt Lewin Alapítványt mentesíti bármely ilyen kötelezettség teljesítése alól.

Adatvédelem:
A beküldött, illetve feltöltött fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik, és azokat a Kurt Lewin Alapítvány semmilyen, „100 legszegényebb” projekten kívüli célra nem használja fel.  A Kurt Lewin Alapítvány a pályázóknak a birtokába került adatait bizalmasan kezeli, azokat harmadik személynek nem adja ki.

Díj: 100.000 Ft értékű digitális kamera/fényképezőgép (a díjat az internetes szavazáson legmagasabb pontszámot elérő fénykép alkotója kapja).

Feltöltési határidő: 2010. május 20. 24:00

Szavazási időszak:  2010. április 15. – 2010. július 15.

További információ a 100legszegenyebb@kla.hu email címen kapható két munkanapon belül.