palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

100 millió forintos civil pályázat-az Európa Kulturális Fővárosa program civil kezdeményezéseinek támogatására

pecs2010100 millió forintos civil alapot különített el a pécsi önkormányzat, amelyre bárki pályázhat. A benyújtott pályázatokat egy öt tagú Civil Kuratórium bírálja el. A cél, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program keretében azon kulturális programok, civil kezdeményezések támogatása, amelyek Pécsett kerülnek megrendezésre és a helyi társadalom aktív közreműködésével erősítik a helyi identitást és a közösségformálást, valamint előmozdítják a közösségi terek kulturális funkcióval való megtöltését.
A városvezetés fontosnak tartja, hogy a pécsi civil világot valóban a döntések részévé tegye, illetve, hogy a pécsiek előtt nyitva állhassanak olyan kapuk, amelyek eddig zárva voltak. Mi kinyitottuk ezeket az ajtókat, mert úgy gondoljuk, egy városnak azokat kell szolgálnia, akik benne élnek.

Három kategóriában lehet benyújtani pályázatot:

I. Kis Projektek:

50 000 és 300 000 Forint közötti támogatást igénylő pályázatok
Ezek kis helyi közösségek alapvetően helyi, lakóközösségi programjainak szervezésére beadott pályázatai, amelyek célja a helyi közösségi értékek bemutatása és a közösségformálás, a helyi közösségi terek használatával.

II. Nagy Projektek:
300 000 és 3 000 000 Forint közötti támogatást igénylő pályázatok
a) Nagyobb, városi vagy városrészi és/vagy több napos, vagy többszöri alkalommal megrendezésre kerülő rendezvények támogatása, amelyeknek része a helyi értékek bemutatása épp úgy, mint a más közösségek értékeinek a helyi társadalommal történő megismertetése. Közösségek közötti kapcsolatok építése, esetleg hálózat építése prioritást élvez.
b) A hosszútávon a közösségi kulturális célokat előmozdító eszközök beszerzése, amelyek hosszú távon alkalmassá teszik a közösségi tereket közösségi részvételen alapuló kulturális programok megvalósítására.

III. Konzorciális, együttműködésben megvalósuló Projektek:
3 000 000 Forint és 10 000 000 Forint közötti támogatást igénylő pályázatok
a) Nagyobb, regionális hatókörű vagy határon átnyúló és/vagy több napos, vagy többszöri alkalommal megrendezésre kerülő rendezvények támogatása, amelyeknek része a helyi értékek bemutatása épp úgy, mint a más közösségek értékeinek a helyi társadalommal történő megismertetése. Közösségek közötti hosszú távú kapcsolatok építése, esetleg hálózat építése prioritást élvez.
b) A hosszútávon a közösségi kulturális célokat előmozdító eszközök beszerzése, amelyek hosszú távon alkalmassá teszik a közösségi tereket regionális, vagy határokon átnyúló közösségi részvételen alapuló kulturális programok megvalósítására.

Ezek a projektek a legalább három szervezetből álló konzorciumok által megvalósítandó projektek. Itt minden projektpartnernek érdemi funkciót kell igazolnia és az önrészből is ki kell vennie a részét.
Előnyt élveznek azok a projektek, amelyek hatása egyértelműen túl nyúlik a 2010-es éven és hosszú távú kulturális közösségi projekteket megalapozó tevékenységet vagy eszközbeszerzést irányozzák elő.

A pályázatok beadásának határideje 2009. szeptember 15. 14.00 óra.

A pályázatok elbírálásának határideje október 31.

A nyertes pályázatok listája a www.pecs2010.hu honlapon elérhető lesz.

Letölthető dokumentumok: pályázati felhívás; civil_palyazati_adatlap; kitöltési útmutató

Forrás: Pécs2010