palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

11. BIG Diákfilmfesztivál pályázat

A BIG Filmfesztivál kifejezetten az ifjúságnak szóló megmérettetés. A beérkezett versenymunkákat neves szakmai zsűri értékeli, a győztes filmek készítőit pedig értékes nyereményekkel jutalmazzák. A fesztiválnak az Uránia Nemzeti Filmszínház Díszterme ad otthont, ahova a következő BIG -en a Te filmed is bekerülhet!

Nevezési feltételek

Nevezési határidő: 2017. február 12., vasárnap éjfél.

Pályázók köre: A 11. BIG Filmfesztiválra nevezhet bármely oktatási intézmény diákja, továbbá bármely 10 és 30 év közötti fiatal.
Nevezni lehet egy vagy több 2012. január 1-je után készült, legfeljebb 10 perc hosszúságú rövidfilmmel, témától és műfajtól függetlenül.

A nevezés díjhoz kötött!

Csak olyan filmmel lehet nevezni, amely még nem szerepelt egyik nagy BIG Filmfesztiválon sem! A nevezett filmek előzsűrizésen esnek át, melynek eredményéről a nevező megadott e-mail címén értesítést kap. Előzetesen két kötött kategóriát hirdetünk U19 és 20+ néven, az előzsűrizést követően azonban, a további kategória alkotásának jogát fenntartjuk. A fesztivál szervezői nem vállalnak felelősséget a nevezett filmek tartalmáért, de a nyíltan politikai, vagy pornográf; nyílt erőszakot tartalmazó, bármilyen kisebbséget vagy többséget-, a magyar Alaptörvényt-, valamint a mindenkor hatályos Médiatörvényt sértő filmek nem kerülnek versenybe!
A fesztivál hivatalos nyelve a magyar, ezért az ettől eltérő nyelvű filmeket magyar nyelven feliratozni kell!

Kategóriák

 • U19 kategória (korábbi Diák kategória): 10-19 éves korig
 • 20+ kategória (korábbi ifjúsági kategória): 20-30 éves korig

A kategóriába sorolás alapja a nevező életkora. Amennyiben a nevező 2017. február 17-ig nem tölti be a 20. életévét, az U19 kategóriába sorolandó, amennyiben 2017. február 17-ig betölti 20. életévét a 20+ kategóriába. Nevezés során a nevezők születési dátumát regisztráljuk és amennyiben tévesen jelölte meg nevezésénél a kategóriát, átsoroljuk.
Nevezés során a nevezőnek fel kell tüntetnie saját nevét, a nevezéshez és a kapcsolattartáshoz szükséges néhány személyes adatát és a nevezett filmre vonatkozó adatokat. A nevezési lap kitöltésével és beküldésével a nevező hozzájárul személyes adatai kezeléséhez az Adatvédelmi törvénynek megfelelően és elfogadja a 11. BIG Filmfesztivál nevezési feltételeit!
A nevező személye csak a film rendezője vagy forgatókönyvírója lehet!

Több film nevezése esetén kérjük, az összes filmet külön nevezni! A nevezési díjat nevezett filmenként kell megfizetni! Filmműhelyek és kreatív alkotócsoportok tagjainak lehetősége van az alkotócsoport vagy filmműhely nevét feltüntetni a „Filmmel kapcsolatos adatok” résznél. Ezért kérjük, hogy versenyfilmjeiket szíveskedjenek saját névvel nevezni, a filmműhely vagy csoport nevét az erre a célra kialakított helyen feltüntetve!

Nevezési díj: A versenybe kerülés feltétele a nevezési díj megfizetése mindkét előre hirdetett kategóriában, minden 11. BIG Filmfesztiválra nevező esetében.

Nevezési díj:

 • U19 kategóriában 2990 Ft, azaz kettőezer kilencszázkilencven forint,
 • 20+ kategóriában 3990 Ft, azaz háromezer kilencszázkilencven forint, amelyet, a nevezés beküldésekor, de legkésőbb 2017. február 17 -én éjfélig kell megfizetni átutalással, a fesztivált támogató és a szervezés egy részét bonyolító alapítvány bankszámlaszámára.
  Kedvezményezett alapítvány: M. S. Mester Alapítvány
  Címe: 1073 Budapest, Kertész u. 43.
  Számlaszáma: 10403181-31818511-00000000
  Számlavezető bank: K&H Bank Zrt. 318 Budapest
  IBAN: HU29 1040 3181 3181 8511 0000 0000
  SWIFT/BIC: OKHBHUHB

A nevezési díj befizetésének határideje: 2017. február 17.
A közlemény mezőben szerepeljen a nevező neve és a kategória megjelölése! (pl. Kiss Anett u19 vagy Kiss Anett 20) Amennyiben a nevezési díj nem érkezik meg számlaszámunkra a megadott határidőig, a nevezést automatikusan töröljük rendszerünkből, így a nevező nem vesz részt a fesztiválon.
A nevezőnek az elutalt nevezési díj elküldésének tényét jelezni kell, ezért kérjük, utalás után a tranzakciót igazoló dokumentumot, vagy képernyőmásolatot kompatibilis fájlformátumban (.jpg, .bmp, .pdf vagy .doc – .docx) elküldeni a nevezes@bigfilmfesztival.hu e-mail címre.
Amennyiben a nevező a befizetési határidőt követő 2 napon belül nem küldi el az átutalásról szóló igazolást a fentebb leírtak szerint, fenntartjuk a jogot, hogy az adott nevezőt kizárjuk, mely a nevezési díj elvesztésével jár.
Versenybekerülés esetén a további tennivalókról külön e-mail üzenetben tájékoztatjuk a nevezőt

NEVEZÉS MENETE
Töltsd ki a nevezést elektronikusan! Válassz, hogyan juttatod el hozzánk a filmet!

A nevezett filmet:

 • küldheted file transfer alkalmazással a nevezes@bigfilmfesztival.hu címet jelölve meg címzettnek
 • eljuttathatod hozzánk más módon*, ha egyik fenti lehetőség sem megy, ez esetben kérünk, hogy nevezés előtt időben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felhívjuk figyelmedet, hogy a beküldésnél nem fogadjuk el a fájlmegosztó szolgáltatásra feltöltött film linkjét (pl. Youtube, Videa, Indavideo, Vimeo)! Beküldésnek kizárólag a hozzánk e-mailben megérkezett adatállomány felel meg, amennyiben az internetes beküldést választod.
Fájlküldő szolgáltatás például a toldacuccot.hu, a wetransfer.com, a Google Drive, a Microsoft OneDrive, stb. Amennyiben segítségre van szükséged, kérünk, vedd fel velünk a kapcsolatot!
A nevezés csak a nevezési űrlap hiánytalan kitöltésével, a személyes, valamint a nevezett filmre vonatkozó adatok pontos megadásával a nevezési feltételeket elfogadva érvényes! A megadott nevezési határidő egyben beérkezési határidő is, a határidőn túl érkezett, valamint beazonosíthatatlan filmeket nem fogadjuk el.
A beküldött film fájlneve legyen a nevező nevére és a film címére utaló! (pl. név: Kiss Anett, filmcím: Saját filmem kissanett_sajatfilmem.mpeg)

Filmekre vonatkozó nevezési kritériumok
A 11. BIG Filmfesztiválra való nevezés során MPEG (MPEG1, MPEG2 – .mpg, .mpeg) és MPEG4 (.mp4, .h264, .m2ts) kódolású filmeket áll módunkban elfogadni SD vagy HD felbontásban! A nevezett filmek képaránya 4:3 vagy 16:9 lehet. A lejátszási sebesség kizárólag 25 fps, a hang formátum pedig mono vagy stereo lehet.
Felhívjuk nevezőink figyelmét, hogy az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a rendezvény napján levetített filmanyag formátuma FullHD 1920*1080, 25fps, 16:9, 2.0 stereo hang.
Kérünk, beküldés előtt mindenképpen ellenőrizd a beküldött film formátumát, lejátszási sebességét és képarányát! A BIG Filmfesztivál szervezői nem vállalnak felelősséget a beküldött filmek lejátszási minőségéért!

Amennyiben a nevezés nem felel meg a fentebb leírtaknak fenntartjuk a jogot, hogy az adott nevezőt kizárjuk, mely a nevezési díj elvesztésével jár (amennyiben nem a befizetés hiánya a kizárás oka).

Versenybe kerülés
Az előzsűrizés eredményéről 2017. február 20-27. között, a nevezési lapon feltüntetett e-mailcímen értesítjük a nevezőt.

Versenybekerülés feltételei
Az előzsűrizés során a fesztiválra nevezett rövidfilmekből kategóriánként legfeljebb 90 perc hosszban válogatunk ki alkotásokat, amelyek versenybe kerülnek. Az előzsűrizés eredményéről a nevezőket e-mail üzenetben tájékoztatjuk, döntésünket kérés esetén írásban indokoljuk.

Versenybekerülésének elfogadásával a nevező hozzájárul:

 • hogy a BIG Filmfesztivál csapata a nevezett filmet, vagy annak részletét a BIG Filmfesztivállal kapcsolatos promóciós projektekben felhasználja az alkotó(k) nevének és a film címének megjelölésével, valamit hogy kellő népszerűség esetében a filmet teljes hosszában közzétegye csatornáin és levetítse médiapartnereinél.
 • hogy nevezett filmjét a BIG Filmfesztivál csapata a verseny részeként a fesztivál napján az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében hivatalos vetítésen lejátssza.
 • hogy versenybe került filmjét a BIG Filmfesztivál csapata a versenyen való részvétel okán archiválja saját adatbázisába.
  Versenybekerüléssel a nevező tudomásul veszi, hogy amennyiben nem töltötte még be 18. életévét és a fesztiválon díjat nyer, a csomagot csak oktatási azonosító száma regisztrálásával tudjuk átadni! Így minden nevezőnket arra kérünk, ügyeljen arra, hogy versenybekerülés esetén hozza magával oktatási azonosítóját (11 számjegyű „7” -tel kezdődő szám) a fesztiválra!

A fesztiválra a belépés ingyenes!

A fesztiválról videó- és fotódokumentáció készül, amelyet a rendezvényre való belépéssel minden vendégünk tudomásul vesz és a BIG Filmfesztivál promotálására szolgáló felhasználásába beleegyezik. A kiadott médiaanyagok a honlapon lesznek megtekinthetők.

A nevezési lap elérhetősége: 11. BIG Diákfilmfesztivál pályázat